V. Putino nuodėmklausio vadovaujamame vienuolyne veikė viešnamis?

Pačiame Maskvos centre įsikūręs XIV amžiaus vyrų vienuolynas pirmadienį atsidūrė nemalonaus skandalo centre. Tądien policininkai atliko reidą galimai Dievo apsireiškimo vienuolynui priklausančiose patalpose ir ten sulaikė dvi prostitutės. Jos dirbo čia veikusiame pogrindiniame viešnamyje, praneša themoscownews.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-30 15:16, atnaujinta 2018-03-15 19:02

Apie šią intymias paslaugas teikiančią įstaigą pareigūnams pranešė patys dvasininkai.

„Buvo patikrinta dvasininkų pateikta informacija, kad vienuolynui priklausančiame pastate veikia pogrindinis salonas, kuriame teikiamos intymios paslaugos“, - šaltinį policijoje citavo „Life News“.

Paaiškėjo, kad viešnamyje sulaikytos merginos – užsienietės: ukrainietė ir tadžikė. Maskvos policija pranešė, kad jau anksčiau žinojo apie šią įstaigą. Pareigūnai jos savininkus sutenerius buvo dukart įspėję nutraukti veiklą.

Verslininkai nepaisė įspėjimų, todėl pareigūnai surengė pasalą: suvaidinę klientus suėmė jiems ketinusias parsiduoti prostitutes. Viešnamio savininkams ir darbuotojoms gresia kaltinimai dėl prostitucijos ir prostitucijos organizavimo. Jiems gresia iki 5 metų kalėjimo.

Įtariamai vienuolynui priklausančiose patalpose veikęs viešnamis buvo vadinamas „įsimylėjėlių viešbučiu“, jame buvo 7 kambariai. Praleisti valandą viename iš jų kainavo nuo 1750 rublių (apie 160 litų).

Tose pačiose patalpose veikė ir seminarija

Rusijos pravoslavų cerkvė pripažino, kad vienuolyno kaimynystėje ilgą laiką veikė viešnamis. Tačiau tvirtino, kad tai - „kažkieno nuosavybė ir neturi nieko bendra su bažnyčia.“

Themoscownews.com teigimu, pastatas, kuriame buvo sulaikytos prostitutės, yra didelis. Jame yra daug patalpų, ir jos yra išnuomotos daugeliui asmenų. Anot newsru.com, tame pačiame pastate jau 10 metų veikia seminarija.

„Viešnamį aptikome tik tada, kai ėmėme tikrinti, kurios patalpos šiuo metu priklauso mums, o kurios – ne“, - teigė vienas 1395 metais statyto vienuolyno darbuotojas.

Rusijos žiniasklaida pažymi, kad skandalo centre atsidūrusio vienuolyno vietininkas yra archimandritas Tichonas Ševkunovas, kuris, manoma, taip pat yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino dvasinis patikėtinis.

Nors policija žiniasklaidai nedetalizavo, kurioje konkrečiai vietoje aptiktas viešnamis, žurnalistai spėja, jog tai netoli vienuolyno esanti sekso priemonių parduotuvė „Poduškin“.

Šios įstaigos interneto svetainėje skelbiama, kad išradingos erotikos gerbėjams „suaugusiųjų Disneilende“ atsiveria neribotos meilės žaidimų ir eksperimentų galimybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.