Helovino vakarėlis Kalifornijoje baigėsi šūviais, Ispanijoje - trijų moterų žūtimi (dar papildyta)

Mažiausiai keturi žmonės buvo sužeisti per apšaudymą Helovino vakarėlio metu Pietų Kalifornijos universitete Los Andžele, rašo BBC.

Liudininkai pasakojo, kad klykdami iš universiteto miestelio bėgo šimtai vakarėlio dalyvių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Liudininkai pasakojo, kad klykdami iš universiteto miestelio bėgo šimtai vakarėlio dalyvių.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-01 18:05, atnaujinta 2018-03-15 17:58

Anot universiteto studentų internetinio laikraščio „Neon Tommy“, nelaimė įvyko apie pusvalandį prieš vidurnaktį vietos laiku. Policija patvirtino, kad yra aukų.

Universiteto vadovybė pranešė "Los Angeles Times", kad suimti du įtariamieji.

Iškart po šūvių universitetas uždarė savo teritoriją ir paragino studentus laikytis atokiau nuo vietos, kur buvo šaudoma, nes tuo metu šaulys dar buvo laisvėje.

Liudininkų teigimu, daugiau nei šimtas žmonių buvo susirinkę prie pagrindinio universiteto miestelio pastato, kuriame vyko Helovino šventei skirtas studentų vakarėlis, kai du vyrai, neturintys jokių ryšių su universitetu, pradėjo vaidytis. Po kelių akimirkų vienas iš jų išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti į kitą. Sužeistas vyras yra kritinės būklės, jis šiuo metu operuojamas vietinėje ligoninėje. Liudininkai informavo, jog minios jaunuolių pasileido bėgti iš universiteto teritorijos. „Visi pradėjo bėgti ir klykti. Aš mačiau vaikiną, kurio koja buvo peršauta. Jis plūdo krauju ir prašė pagalbos“, - sakė vienas iš įvykio liudininkų.

Pietų Kalifornijos universiteto Viešojo saugumo departamentas pranešė, jog studentai informuoti apie būtinybę palikti susišaudymo vietą, susirasti saugią vietą ar likti namuose ir neatidaryti durų nepažįstamiems asmenims.

2008 metais Pietų Kalifornijos universiteto studentų miestelyje Helovino vakarėlio metu buvo sužeistas bėgikas Bryshonas Nellumas. Susišaudymo metu jo koją kulkos perskrodė tris kartus.

2012 metais Londono olimpiadoje B. Nellumas iškovojo sidabro medalį estafetėje 4 x 400 metrų.

Per vakarėlį žuvo trys moterys

Trys moterys žuvo per panišką masinį bėgimą link vienintelio išėjimo Madride arenoje, kur vyko Helovino vakarėlis, Ispanijos pareigūnus cituoja BBC.

Dvi moterys žuvo vietoje, trečioji mirė nuvežta į ligoninę.

Pareigūnų teigimu, dar du žmonės rimtai sužeisti.

Kol kas oficialiai nežinoma, dėl kokios priežasties kilo masinė spūstis ir bėgimas, tačiau pranešama, kad žmonės galėjo supanikuoti po to, kai į minią buvo paleista signalinė raketa.

Pastatas, talpinantis iki 10 tūkst. žmonių, uždarytas iškart po nelaimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?