Apklausa: dauguma amerikiečių mano, kad B. Obama vėl laimės prezidento rinkimus

Dauguma amerikiečių mano, kad Barackas Obama nugalės per

Apklausos rezultatai palankūs prezidentei.<br>AP
Apklausos rezultatai palankūs prezidentei.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2012, 11:29 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:20 PM

Iš 7 tūkst. respondentų, dalyvavusių savaitgalį laikraščio „Washington Post“ ir televizijos kompanijos ABC atliktoje apklausoje, JAV prezidentu renkasi B. Obamą, 47 proc. - Mittą Romney.

Tuo tarpu 35 proc. apklaustųjų mano, kad M. Romney pavyks nugalėti. Dabartinio prezidento pergale tiki 55 proc. respondentų.

Vienas pagrindinių aspektų, lemiančių rinkėjų apsisprendimą dabartinėmis sąlygomis, yra ekonomika. 48 proc. apklausos dalyvių mano, kad M. Romney geriau susidorotų su ekonominiais sunkumais. Šiuo klausimu B. Obama labiau pasitiki 47 proc. apklaustųjų. 51 proc. respondentų įsitikinę, kad būtent dabartinis prezidentas geriau išmano ekonomikos klausimus. 47 proc. apklausos dalyvių mano, kad geresnis ekonomikos žinovas yra M. Romney.

B. Obama pirmauja ir kitoje apklausoje, kurią surengė naujienų agentūra „Reuters“ ir kompanija „Ipsos“ ir kurioje dalyvavo 4 tūkst. 725 respondentai. Kaip rodo ši apklausa, dabartinį JAV prezidentą palaiko 48 proc. amerikiečių, jo varžovą - 46 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.