Gruzijos prokurorai pateikė kaltinimus buvusiam ministrui ir dviem kariuomenės viršininkams

Gruzijos prokurorai

Naujasis Gruzijos gynybos ministras Iraklis Alasania apžiūri pajėgas. Seniesiems kariuomenės vadams iškilo problemų.<br>AP
Naujasis Gruzijos gynybos ministras Iraklis Alasania apžiūri pajėgas. Seniesiems kariuomenės vadams iškilo problemų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2012, 11:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:59 PM

Per parlamento rinkimus praeitą mėnesį milijardieriaus Bidzinos Invanišvilio vadovaujama koalicija nugalėjo valdančiąją prezidento Michailo Saakašvilio partiją. Naujasis ministras pirmininkas žadėjo pradėti bylas prieš buvusius valdančiuosius, įtariamus įvairiais nusižengimais.

M. Saakašvilis devynerius metus dominavo Gruzijos politikoje ir jo sąjungininkai teigia, kad naujoji B. Ivanišvilio vyriausybė pradėjo „raganų medžioklę“.

Prokurorai buvusiam vidaus reikalų ir gynybos ministrui Bačui Achalajai, Gruzijos ginkluotųjų pajėgų jungtinio štabo viršininkui Georgijui Kalandadzei ir dar vienam kariuomenės vadui pateikė kaltinimus įgaliojimų viršijimu. B. Achalajai dar pateikti kaltinimai ir neteisėtu asmens sulaikymu.

B. Achalajos advokatas sakė, kad jo klientas atsakė į visus prokurorų klausimus ir nepripažįsta savo kaltės. Advokatas pridūrė, kad Tbilisio teismas penktadienį spręs dėl ikiteisminio sulaikymo sąlygų.

Už įgaliojimų viršijimą galima skirti iki aštuonerių metų laisvės atėmimo, o B. Achalajai gali grėsti iki 12 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.