JAV Kongreso narę G. Giffords mėginęs nušauti asmuo nuteistas kalėti septyniskart iki gyvos galvos

Užpuolikas, pašovęs JAV Kongreso narę Gabrielle Giffords per žudynes

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-09 09:48, atnaujinta 2018-03-15 14:52

„Jis niekada nebeturės galimybės vėl paimti ginklo“, - Arizonos miesto Tusono televizija KVOA citavo teisėjo Larry Burnso žodžius, kai jis skyrė bausmę Jaredui Lee Loughneriui.

Šis nuosprendis, nenumatantis paleidimo anksčiau laiko galimybės, buvo dalis sutarties su prokurorais, pagal kurią 24 metų vyras rugpjūtį padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl pernai sausį įvykdyto išpuolio.

G. Giffords buvo teismo salėje, bet nepasisakė. Tačiau jos vyras astronautas Markas Kelly kreipėsi į J. L. Loughnerį teisme, sakydamas: „Kiekviena diena yra nuolatinė kova, mėginant atlikti dalykus, kurie jai anksčiau puikiai sekėsi.“

„Gabby atiduotų savo gyvybę už kiekvieną tavo atimtą tą dieną“, - KVOA citavo M. Kelly žodžius.

„Mėginai pasaulį kurti tamsų ir blogą - kaip taviškis. Atmink: tau nepavyko“, - G. Giffords vyrą citavo naujienų portalas „AZ Central“.

J. L. Loughneris atsakė tik „Taip, sere“, kai teisėjas paklausė, ar jis sutinka atsisakyti komentarų.

Nukentėjusieji per išpuolį ir aukų artimieji davė jaudinančius parodymus prieš paskelbiant nuosprendį J. L. Loughneriui.

„Atėmei mano gyvenimą, mano meilę, mano gyvenimo tikslą“, - sakė Mavanell Stoddard, kurios 76 metų vyras Dorwanas žuvo, kai savo kūnu uždengė žmoną nuo kulkų.

„Jutau, kaip jo kūnas susmunka... Laikiau jį, kai jis mirė“, - pridūrė moteris.

Tačiau ji pasakė J. L. Loughneriui: „Aš tau atleidžiu. Nejaučiu tau neapykantos. Nekenčiu paties veiksmo“, - sakoma KVOA žinutėse, paskelbtose socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pamiršai nusišauti“, - pridūrė M. Stoddard, kaip praneša televizija „NBC News“.

KVOA ir naujienų portalas „Tucson News Now“ iš pradžių buvo paskelbę, kad kaltinamajam skirti šeši laisvės atėmimai iki gyvos galvos, tačiau nuosprendis greitai buvo patikslintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.