Sirijos prezidentas nori rinkimų

Sirijos prezidentas Basharas al

„Esama prieštaravimų, tačiau prieštaravimai nereiškia pilietinio karo“, - sako Sirijos lyderis.<br>AP
„Esama prieštaravimų, tačiau prieštaravimai nereiškia pilietinio karo“, - sako Sirijos lyderis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2012, 12:38 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:43 PM

B. al Assadas sakė televizijai „Russia Today“ (RT), kad jo „pasilikimas arba pasitraukimas“ iš prezidento posto yra „liaudies reikalas“ ir kad „vienintelis būdas, kaip tai gali būti padaryta - per balsavimo urnas“.

„Svarbu ne tai, ką girdima. Svarbu , ką galime pasiekti per balsavimą, ir šis balsavimas labai paprastai pasakytų bet kuriam prezidentui - pasilikti ar pasitraukti“, - prezidentas sakė anglų kalba.

Per interviu, kurį vienas „Russia Today“ korespondentas įrašė Damaske, prezidentas neigė, kad Sirijoje šiuo metu vyksta „pilietinis karas“, tačiau sakė, kad konfliktas su sukilėliais gali tapti „ilgalaikiu karu“, jeigu jiems toliau bus padedama iš užsienio.

B. al Assadas pareiškė, kad sukilėliai iš užsienio gauna „precedento neturinčią“ paramą - ginklų, pinigų ir politinį palaikymą.

„Taigi reikia tikėtis, kad šis karas bus sunkus ir sudėtingas. Nesitiki, kad maža šalis, tokia kaip Sirija, įveiktų visas tas šalis, kurios kovoja su mumis per tarpininkus, vos per kelias dienas ar savaites“, - sakė jis.

Prezidentas pridūrė, jog jeigu sukilėliai nebegautų pagalbos iš užsienio, „galiu pasakyti, kad per kelias savaites galėtume viską užbaigti“.

„Tačiau kol yra šis nuolatinis palaikymas teroristais, ginklais, logistika ir visu kitu, tai bus ilgalaikis karas“, - aiškino B.al Assadas.

Bet jis neigė, kad šalyje vyksta pilietinis karas, nes tokie konfliktai turėtų būti „pagrįsti etninėmis arba religinių bendruomenių problemomis“.

„Esama prieštaravimų, tačiau prieštaravimai nereiškia pilietinio karo“, - pridūrė Sirijos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.