Atsistatydinusio CŽV vadovo meilužės laiškuose - užuominos apie seksą po stalu

Praėjusią savaitę dėl romano su savo biografe atsistatydinęs JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas Davidas Petraeusas atkakliai tyli. Nepaisant to, žiniasklaidą pasiekia vis daugiau žinių apie aplinkybes, dėl kurių išaiškėjo generolo neištikimybė žmonai, su kuria pragyveno 38 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 10:51 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:09 PM

JAV žiniasklaida skelbia, kad D. Petraeuso biografiją rašiusi 2 sūnų motina 40-metė Paula Broadwell elektroniniu paštu siuntė grasinamus laiškus įsivaizduojamai savo varžovei Jill Kelley.

Teigiama, kad P. Broadwell pirmąjį tokį laišką J. Kelley išsiuntė dar gegužės mėnesį. Viename jų žurnalistė ragino įspūdingos išvaizdos moterį laikytis atokiau nuo generolo. Žiniasklaida praneša, kad J. Kelly gyvena su sutuoktiniu Scottu Kelley Floridoje ir augina tris vaikus. 

Pora kelerius metus gana artimai bičiuliavosi su Davidu ir Holly Petraeusais.

D. Petraeusą parklupdęs skandalas prasidėjo būtent tada, kai J. Kelly dėl P. Broadwell grasinimų kreipėsi į JAV Federalinį tyrimų biurą (FTB).

Pradėję tyrimą pareigūnai patikrino P. Broadwell elektroninį paštą ir jame aptiko įrodymų apie nesantuokinius jos ir CŽV vadovo ryšius. Nydailynews.com pranešė, kad viename iš elektroninių laiškų kalbama apie  „seksą po stalu“.

P. Broadwell, kuri taip pat yra ištekėjusi, su amerikiečių žurnalistais bendrauti atsisako.

CŽV vadovo meilužės grasinimų sulaukusi 37 metų J. Kelly taip pat nedaugžodžiavo.

Sekmadienį ji su vyru išplatino pareiškimą, kuriame teigiama: „Mes ir mūsų šeima draugavome su generolu D. Petraeusu ir jo šeima daugiau kaip penkerius metus. Mes gerbiame jo ir jo šeimos privatumą ir prašome to paties sau ir savo trims vaikams“.

Kol kas nėra jokių žinių apie galimus J. Kelly ir 60-mečio D. Petraeuso meilės ryšius.

Šiai istorijai iškilus į viešumą, D. Petraeusas pripažino turėjęs meilės romaną su P. Broadwell ir atsistatydino. Jo aplinkai artimi žmonės teigė, kad intymius santykius su žurnaliste jis užmezgė pernai. Jų ryšys esą nutrūko prieš 4 mėnesius.

D. Petraeusas su savo žmona Holly turi du suaugusius vaikus – sūnų ir dukrą.

BBC teigimu, šis skandalas sukrėtė Vašingtoną bei supykdė tiek demokratų, tiek respublikonų politikus. Juos įsiutino tai, kad niekas iš anksto neperspėjo apie generolo nuopolį, ir žinia jiems trenkė lyg iš giedro dangaus.

Kai kurie respublikonų politikai įtaria, kad informacija kurį laiką buvo slepiama ir paviešinta tik po JAV prezidento rinkimų, galimai nenorint pakenkti demokratų kandidato, antrai kadencijai perrinkto Baracko Obamos įvaizdžiui.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.