Baltarusijoje – vėl sprogimai, šįkart kliuvo KGB

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Baltarusijoje vėl griaudėjo sprogimai. Šį kartą kliuvo jų pačių KGB. Sprogstamasis įtaisas susprogo prie Vitebsko KGB pastato. Dėl incidento iškelta baudžiamoji byla, praneša newsru.com.

Pranešta, kad sulaikyti trys įtariamieji, vienas iš kurių turi akivaizdžių elgesio sutrikimų ir jau anksčiau telefonu yra skambinėjęs į KGB su nekorektiškais pasisakymais valdžios organų adresu.<br>evitebsk.com
Pranešta, kad sulaikyti trys įtariamieji, vienas iš kurių turi akivaizdžių elgesio sutrikimų ir jau anksčiau telefonu yra skambinėjęs į KGB su nekorektiškais pasisakymais valdžios organų adresu.<br>evitebsk.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 11:45 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:06 PM

Pirmieji informaciją apie sprogimą paskleidė žurnalistai ir „Facebook“ bei „Twitter“ vartotojai. „Rašo, kad centre kažkas sprogo. Mentai gatvėse semia jaunimą... niekas neaišku. Milicininkai griebia visus, kas su kapišonais vaikšto gatvėje“, - pasakojo žurnalistas Dmitrijus Bruško.

„Rašo, kad sprogimas įvyko rajone prie KGB pastato. Sprendžiant iš tylos, galimas dalykas, kad tai tiesiog chuliganizmas“, - vėliau pranešė fotokorespondentas Antonas Motolko.

Kiti socialinių tinklų vartotojai pranešė, kad KGB pastatas aptvertas juosta. Kai kurių žiniomis, pastate išdužę langai, nors jokių didesnių sugriovimų nematyti. Prieiti arčiau niekam neleidžiama, praleidžiami tik artimiausių namų gyventojai.

Pati Vitebsko srities KGB valdyba pradžioje įvykį komentuoti atsisakė. Vėliau KGB pranešė, kad „2012 m. lapkričio 11 d. 18 val. 48 min. vietos laiku prie Vitebsko srities KGB valdybos pastato buvo susprogdintas primityvus savadarbis pirotechninis užtaisas, dėl kurio išdužo du administracijos pastato langai“.

Pranešta, kad sulaikyti trys įtariamieji, vienas iš kurių turi akivaizdžių elgesio sutrikimų ir jau anksčiau telefonu yra skambinėjęs į KGB su nekorektiškais pasisakymais valdžios organų adresu.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.