JAV per sprogimą naftos platformoje du žmonės žuvo, keturi sužeisti

Penktadienį du žmonės dingo be žinios ir dar keturi apdegė per gaisrą, kilusį kompanijai "Black Elk Energy” priklausančioje naftos platformoje Meksikos įlankoje už 40 kilometrų nuo Luizianos valstijos krantų, informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2012, 10:16 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:56 AM

Anksčiau JAV pakrančių apsaugos pareigūnai sakė, kad du žmonės žuvo. Dabar oficialiai skelbiama, kad keturių nukentėjusiųjų būklė kritiška, o dar du žmonės dingo.

Gaisras, kuris kilo 9 val. vietos laiku (17 val. Lietuvos laiku), jau užgesintas. JAV pakrančių apsaugos pareigūnai sakė, kad kilus gaisrui platformoje buvo 24 žmonės. Vienuolika žmonių sraigtasparniais buvo nugabenti į ligonines arba į pakrantę, kur jiem buvo suteikta pirmoji pagalba. Smarkiau nukentėjo tik keturi iš jų, kurie patyrė antro ir trečio laipsnio nudegimus.

Per spaudos konferenciją pakrančių apsaugos kapitonas Edas Cubanskis sakė, kad gaisro metu platformoje nebuvo pumpuojama nafta ir ji nenutekėjo į jūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.