JAV atskleidė, kaip jūroje palaidojo O. bin Ladeną

JAV vyriausybė paviešino

O. bin Ladenas buvo palaidotas iš lėktuvnešio „Carl Vinson“.<br>AP
O. bin Ladenas buvo palaidotas iš lėktuvnešio „Carl Vinson“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2012, 6:10 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:10 AM

Susirašinėjimo medžiagą pavyko gauti naujienų agentūrai AP. Vienoje slapta vadinamoje žinutėje karinio jūrų laivyno karininkas rašo, kad O. bin Ladeno kūnas pradžioje buvo nupraustas, tada suvyniotas į baltą audeklą ir įdėtas į maišą su svarmenimis. Buvo laikomasi islamo laidotuvių ritualų, teigiama kontradmirolo Charleso Gaouette elektroniniame laiške.

Jis, kaip penktosios JAV flotilės vado pavaduotojas, tada buvo atsakingas už bendravimą su Pentagonu. Laiškas buvo skirtas tuometiniam generalinio štabo vadui admirolui Mike'ui Mullenui ir generolui Jamesui Mattisui.

O. bin Ladenas buvo palaidotas iš lėktuvnešio „Carl Vinson“. Apie tai žinojo tik labai maža dalis įgulos. „Vienas karininkas perskaitė parengtus religinius tekstus, kurie buvo išversti į arabų kalbą. Tada kūnas buvo paguldytas ant neštuvų, kurie buvo apversti, ir mirusiojo kūnas nuslydo į jūrą“, - rašo Ch. Gaouette.

Vidinis susirašinėjimas leidžia daryti išvadą, kad niekas iš įgulos nedalyvavo procedūroje, teigia AP. Buvo siekiama suklaidinti net aukštus „Carl Vinson“ karininkus.

Iš kito laiško matyti, kaip užšifruotai buvo kalbama apie šį reikalą. „Ar turite kokių nors naujienų apie paketą mums?“ - klausė Ch. Gaouette lėktuvnešių dalinio, kuriam priklausė ir „Carl Vinson“, vadą Samuelį Perezą. Šis atsakė: „FedEx“ perdavė paketą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo