Neapykanta B. Obamai prasiveržia grasinimais

Kai kurie JAV gyventojai tikriausiai buvo įsitikinę, kad Amerikos prezidento rinkimus laimės respublikonas Mittas Romney. Bet kai užtikrinta balsų persvara buvo perrinktas demokratas Barackas Obama, daliai jų apmaudas prasiveržė kalbomis apie pasikėsinimą į prezidentą.

Kai kurie amerikiečiai taip nekenčia B. Obamos, kad grasina jį nužudyti. O tai -- federalinis nusikaltimas.<br>AP
Kai kurie amerikiečiai taip nekenčia B. Obamos, kad grasina jį nužudyti. O tai -- federalinis nusikaltimas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:18 AM

Vienas Floridos valstijos policininkas buvo priverstas pasitraukti iš pareigų po to, kai savo kolegoms po prezidento rinkimų pareiškė nebūtų prieš „būti tuo vyruku“, kuriam būtų patikėta įvykdyti įsakymą nužudyti B. Obamą.

Pareigūnas neapykantą išrinktajam prezidentui ir jo rėmėjams demonstravo net jau apklausiamas viršininkų: „Visiškai neliūdėčiau, jei po branduolinio sprogimo žūtų visi JAV šiaurės rytų gyventojai, nes jie balsavo už B. Obamą“.

Savo ruožtu vienas Denverio gyventojas apie savo norą nužudyti B. Obamą prasitarė savo psichoterapeutei. Jis jau buvo nugvelbęs šautuvą iš savo dėdės ir bandė, tiesa, nesėkmingai, įsigyti šovinių prekybos centre „Walmart“.

Kiti amerikiečiai savo nepritarimą B. Obamos perrinkimui išreiškia pasirašydami peticiją, kurioje reikalaujama, kad jų gyvenamos valstijos atsiskirtų nuo JAV. Prie netrukus po rinkimų internete paskelbtos peticijos jau prisijungė šimtai tūkstančių žmonių.

Vien Teksase – 116 tūkstančių, Luizianoje – 37 tūkstančių, Džordžijoje – 32 tūkstančiai. Visos šios valstijos – ištikimos Respublikonų partijos ir jos kandidatų į prezidentus rėmėjos.

„Teksaso valstijos biudžetas pagal dydį yra 15 vietoje pasaulyje, be to, jis surenkamas. Vadinasi, valstija gali pasitraukti iš Sąjungos ir užtikrinti savo piliečių gyvenimo standartus“, - skelbiama teksasietiškoje peticijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą