Baltarusijoje žmogaus teisių gynėjai iškeldinti iš biuro

Teismo antstoliai konfiskavo Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centro „Vesna” biurą Minske. Tai pranešama organizacijos tinklalapyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2012, 7:33 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:43 AM

Pirmadienio rytą į patalpas Nepriklausomybės prospekte Baltarusijos sostinėje atvyko teismo antstoliai, milicininkai, kviestiniai, taip pat dujininkai, kurie užantspaudavo vamzdžius. Kaip praneša „Interfax”, darbininkai sukrovė į sunkvežimį konfiskuotą turtą - biuro stalus, kėdes, sofą, kelis nedidelius kilimus, demontavo žaliuzes.

Žmogaus teisių gynėjų biuras buvo įsikūręs centro „Vesna” vadovo Alesio Beliackio trijų kambarių bute. Praėjusių metų lapkritį jis buvo nuteistas 4,5 metų kalėti už vengimą mokėti mokesčius. Pagrindą žmogaus teisių gynėjo persekiojimui suteikė informacija apie jo sąskaitas užsienyje, kurią Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos ir Lenkijos institucijos.

Šių metų pavasarį teismo antstoliai aprašė A. Beliackio turtą, kuris buvo įvertintas 2 tūkstančiais dolerių. Liepą teismas nusprendė konfiskuoti jo butą, kur 12 pastarųjų metų buvo centro „Vesna” biuras, valstybės naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.