Banko UBS padaliniui - beveik 30 mln. svarų bauda

Britų priežiūros institucija „Financial Services Authority“(FSA) didžiausiam Šveicarijos banko

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2012, 11:34 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:14 AM

Buvęs UBS darbuotojas kaltinamas nesankcionuotais sandoriais biržoje, dėl kurių UBS patyrė 2,3 mlrd. JAV dolerių nuostolių.

Lapkričio 20 dieną Londono teismas pripažino buvusį Šveicarijos banko finansų maklerį K. Adoboli kaltu pagal du iš jam anksčiau pateiktų kaltinimų sukčiavimu ir nuteisė jį kalėti septynerius metus.

FSA pažymėjo, kad Šveicarijos banke yra rimtų trūkumų ir atkreipė dėmesį į ydingą kontrolės sistemą bei neatsakingą banko reikalų organizavimą ir valdymą, netinkamas rizikos valdymo sistemas.

Anot FSA atstovų, būtent dėl šių trūkumų aukštų pareigų neužimantis K. Adoboli galėjo imtis rizikingų sandorių, o UBS neįvertino su jais susijusios rizikos.

UBS teigia, kad nuo tada, kai buvo užfiksuoti nuostoliai, bankas ėmėsi didelių pokyčių - pagerino finansinių ataskaitų kokybę, ėmėsi perkvalifikuoti darbuotojus dėl rizikos valdymo svarbos bei pakeitė darbuotojų vertinimo ir atlyginimo metodus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.