Du raganiai Anglijoje rituališkai prievartaudavo mažametes

Du pagyvenę vyrai iš Anglijos Kornvalio grafystės, Falmuto, vadinantys save „baltaisiais raganiais“ – 72 metų Peteris Petrauske ir 69 metų Jackas Kempas – kaltinami per pagoniškus ritualus prievartavę jaunas mergaites. P. Petrauske kaltinamas dėl trijų seksualinio smurto atvejų ir vieno išprievartavimo, J. Kempas – dėl 15 seksualinio smurto atvejų prieš mažametes nuo 3 iki 15 metų. Visa tai truko net tris dešimtmečius, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 1:12 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:36 AM

P. Petrauske ir J. Kempas priklauso pagoniškai „baltųjų raganių“ grupei, Kornvalyje veikiančiai nuo aštuntojo dešimtmečio.

Vyriškiai kaltinami naudoję prieš aukas peilius ir lydytą vašką.

Aukos pasakojo, kad jas pirmiausia prigirdydavo alkoholiu, o tada priversdavo nusirengti priešais vyrų, vilkinčių ilgus drabužius, minią.

Tada mergaitės būdavo kankinamos, o vėliau jų tylėjimas nuperkamas pinigais ir saldainiais.

Prokuroras Jasonas Bealis sakė, kad dalis smurtavimo vykdavo ritualų forma. Aukos turėdavo išsirengti nuogos, joms būdavo surišamos rankos.

Viena iš aukų policijai sakė, kad nuogos mažametės buvo verčiamos „kaip modeliai“ šokti suaugusiems vyrams, apsivilkusiems ilgas mantijas.

Ji tvirtino buvusi pririšta prie kėdės, jai buvo užrištos akys. Per kitą renginį buvo surišti jos riešai, o jos kūnas buvo vedžiojamas ceremonijoms skirtu durklu.

J. Bealis sakė: „Ji buvo nuvežta į namus, kur buvo susirinkę pagonys. Ten buvo ir Jackas Kempas, ir „vokietis Pete“ (Petrauske). Jai buvo duota alkoholio ir liepta šokti priešais kamerą, nusivilkus drabužius“.

Jis sakė, kad tada „baltieji raganiai“ apsinuogino ir patys ir pateikė jai „nepadorų pasiūlymą“.

„Jai buvo duoti 5 svarai sterlingų ir krepšys saldumynų“, - pridūrė prokuroras.

Kita liudininkė sakė, kad P. Petrauske yra „tikras raganius“ ir tvirtino, kad jis vadina save viršininku arba viešpačiu.

P. Petrauske policijai sakė esantis „baltasis raganius, pagonių, ne krikščionių“ ir „baltųjų raganų sąskrydžio vyriausiasis kunigas“.

Detektyvai jo namuose rado durklus, rimbą, žvakių, smilkalų ir levandų.

Piktnaudžiavimai pradėti tirti tik prieš metus, kai J. Kempas buvo suimtas dėl kito incidento. Falmuto mieste pasklidę gandai paskatino aukas kreiptis į tyrėjus.

Aukų nurodyti piktnaudžiavimo atvejai apima laikotarpį nuo aštuntojo dešimtmečio iki 2009 metų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.