Po X-47B imituoto pakilimo - kalbos apie istorijoje paliekamą žymę

Karinėje jūrų aviacijoje prasidėjo nauja era. Taip JAV buvo kalbama ketvirtadienį, kai kuriamu bepiločiu orlaiviu X-47B ant žemės sėkmingai buvo imituotas pakilimas nuo lėktuvnešio su katapultos pagalba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2012, 6:08 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:37 PM

„Tai, ką šiandien čia matėme, paliks žymę istorijoje“, - po ketvirtadienio bandymo kalbėjo bepiločių orlaivių ir naikintuvų programos vadovas Matas Winteris.

JAV karinio jūrų laivyno ir kompanijos „Northrop Grumman“ kuriamas eksperimentinis reaktyvinis lėktuvas X-47B galės savarankiškai kilti ir leistis ant lėktuvnešių denių.

X-47B nereikės piloto, kuris jį valdytų iš žemės, kaip tai daroma dabar. Bepilotis orlaivis prieš skrydį tiesiog bus užprogramuotas, taigi robotas bus pats atsakingas už savo veiksmus.

JAV karinis jūrų laivynas ir „Northrop Grumman“ komanda toliau su X-47B atliks imituojamus pakilimų bandymus ant žemės, o vėliau ant lėktuvnešio „USS Harry S. Truman“ jau perkeltas vienas iš X-47B modelių pradės bandymus jūroje. Anksčiau buvo skelbiama, kad iki 2014 metų X-47B pats galės pasipildyti degalus.

X-47B yra pirmas įprastų pilotuojamų naikintuvų dydį ir galimybes atitinkantis bepilotis orlaivis, kuris galės kilti nuo lėktuvnešių denių ir vykdyti tokias pačias operacijas kaip ir kiti JAV laivyno lėktuvai.

Parengė Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.