Japonijoje sugriuvo tunelis

Vienas ilgiausių Japonijos tunelių yra kelyje jungiančiame Tokiją su Nagoja. Uždarytas didžiausias greitkelis, jungiantis Tokiją ir centrinę Japoniją.

tunelyje vyksta gelbėjimo darbai<br>AP
tunelyje vyksta gelbėjimo darbai<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2012, 5:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:43 PM

Dėl grėsmės, kad gali sugriūti dar didesnė dalis tunelio, gelbėtojai iš jo pasitraukė. Iš jo išsigelbėjo ir apie dvi dešimtis žmonių, praneša BBC. 

  Gelbėtojams, atskubėjusiems į Sasago tunelį Čuo greitkelyje, 80 km į vakarus nuo sostinės, trukdė tiršti juodi dūmai, virtę iš įvažiavimo į tunelį. 

Naujais duomenimis, žuvo mažiausiai penki žmonės. Tunelyje užsiliepsnojusiame automobilyje rasti penki apanglėję kūnai. Kadangi dega dar vienas automobilis, o keli yra prispausti betono luitų, aukų skaičius gali didėti. 

Prieš tai ugniagesiai informavo, kad sužeistos dvi 28 ir 37 metų amžiaus moterys. 

Dešimtys žmonių paliko savo automobilius į Tokiją vedančioje tunelio juostoje ir puolė prie vieno iš avarinių išėjimų ar prie pagrindinio įvažiavimo į tunelį. Lauke jie nuo žiemiško oro bandė gintis laikydamiesi drauge. 

Kvėpavimo aparatais apsirūpinusiems gelbėtojams pavyko nueiti maždaug trečdalį tunelio, iki nelaimės vietos, kur 70 m matėsi nukritusios ir mažiausiai du automobilius sutraiškiusios betono plokštės. 

Kelios valandos po nelaimės inžinieriai perspėjo, kad konstrukcijos gali būti nestabilios, todėl gelbėtojai buvo priversti sustabdyti darbą, kol ekspertų komanda įvertino pavojų. 

Būtent per šį patikrinimą ekspertus lydėję policininkai patvirtino pirmuosius mirties atvejus. 

„Viename automobilyje radome ... kūnų, jie buvo pajuodę. Vizualiai patvirtinome, bet dar reikia juos paimti detalesnei apžiūrai“, - žurnalistams sakė vienas pareigūnas. 

Gelbėjimo operacija po kelių valandų buvo atnaujinta, matė reporteriai. 

Vienas ilgiausių Japonijos tunelių yra kelyje jungiančiame Tokiją su Nagoja. Uždarytas didžiausias greitkelis, jungiantis Tokiją ir centrinę Japoniją.

Vietinė televizijos stotis pranešė, kad iš tunelio veržiasi juodi dūmai - viduje kilo gaisras. 

Tunelyje sumontuotos vaizdo kameros parodė, kad sugriuvo maždaug 100 metrų tunelio dalis. 

Pareigūnai pranešė, kad neturi žinių, kiek tiksliai mašinų yra įkalintos tunelyje ir dega. Tačiau viena moteriai pavyko išlįsti iš tunelio, ji pasakojo, kad buvo mikroautobuse su dar penkiais žmonėmis, tačiau nežinanti, kad su jiems nutiko. Ji taip pat sakė nežinanti, kiek automobilių stovėjo prieš juos ir už jų. 

Vienas vietinės televizijos NHK žurnalistų pasakojo, kaip tik važiavęs tuneliu, kai jis pradėjo griūti ir matė kitus įstrigusius ir degančius automobilius. Jo mašina buvo smarkiai apgadinta. 

Dar vienas išgyvenęs vairuotojas pasakojo matęs, kaip nuo lubų nukrito didžiulis betono gabalas. Sutraiškyta mašina užsidegė. Išsigandęs jis ėjo visą valandą, kol išsigavo iš tunelio. Tunelis yra 4,3 kilometro ilgio.

Japonijoje yra gerai išplėtotas ir gerai prižiūrimas greitkelių tinklas ir tūkstančiai kalnuose iškastų tunelių, kurie dažniausiai būna kelių šimtų metrų ilgio. Šalies keliais kasdien važinėja milijonai automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.