Šiaurės Korėja ketina paleisti raketą iš pagarbos velioniui lyderiui

Jaunasis Šiaurės Korėjos lyderis Kim

Buvęs velionio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo sušių meistras Kenji Fujimoto (nuotr.) mano, kad naujasis stalinistinės šalies vadovas nori pakeisti savo šalies griežtosios linijos įvaizdį.<br>AP
Buvęs velionio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-ilo sušių meistras Kenji Fujimoto (nuotr.) mano, kad naujasis stalinistinės šalies vadovas nori pakeisti savo šalies griežtosios linijos įvaizdį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:05 PM

Taip ketvirtadienį Tokijuje žurnalistams pareiškė mirusio diktatoriaus Kim Jong-ilo buvęs sušių meistras Kenji Fujimoto.

„Manau, kad raketa bus paleista gruodžio 17-ąją, minint“ pirmąsias Kin Jong Ilo mirties metines, teigė Kenji Fujimoto, šiemet aplankęs Pchenjaną, ir gyvenęs ten apie dešimtmetį iki 2001-ųjų.

„Manau, jis kalbasi su kariškiais, tačiau nemanau, kad jis agresyviai spaudžia paleisti raketą“, - pridūrė Kenji Fujimoto, turėdamas omenyje jaunąjį Šiaurės Korėjos lyderį.

Šiaurės Korėja šeštadienį paskelbė paleisianti tą raketą gruodžio 10-22 dienomis. Per šį laikotarpį įvyks prezidento rinkimai Pietų Korėjoje ir Japonijos visuotiniai rinkimai.

 Pchenjanas tvirtina ketinantis raketos pagalba į kosmosą iškelti taikų palydovą, tačiau tarptautinė bendruomenė šiuos planus laiko menkai užmaskuotu balistinės raketos bandymu, draudžiamu pagal Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas.

„Manau, jis nenori paleisti (raketos), nes nori pakeisti savo šalies griežtosios linijos įvaizdį, - sakė Kenji Fujimoto, reklamuojantis knygą apie savo naujausią vizitą Šiaurės Korėjoje. - Tačiau tuo pat metu jis tikriausiai jaučia turintis paminėti savo tėvo mirtį.“

Jis aiškino kad raketos paleidimas yra būtinas, atsižvelgiant į Šiaurės Korėjos politiką, nes „reikia pademonstruoti savo žmonėms“ naujojo lyderio autoritetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.