Paslaptingomis aplinkybėmis mirė kunigaikštienę Kate gydžiusi slaugytoja (atnaujinta)

Radijo stotis apgailestauja

Sidnėjaus radijo stoties vedėjai, apsimetę karaliene Elizabeth II ir princu Charlesu, paskambino į ligoninę ir paprašė leisti pasikalbėti su Kate Middleton. Sekretorė sujungė juos su slaugytoja, kuri smulkiai papasakojo apie Kembridžo kunigaikštienės būklę ir smarkų rytinį pykinimą.<br>"Reuters"
Sidnėjaus radijo stoties vedėjai, apsimetę karaliene Elizabeth II ir princu Charlesu, paskambino į ligoninę ir paprašė leisti pasikalbėti su Kate Middleton. Sekretorė sujungė juos su slaugytoja, kuri smulkiai papasakojo apie Kembridžo kunigaikštienės būklę ir smarkų rytinį pykinimą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-12-08 09:19, atnaujinta 2018-03-14 19:08

Privati Karaliaus Edwardo VII ligoninė, paminėjusi, jog ši slaugytoja buvo Jacintha Saldanha, dirbusi čia ketverius metus, pranešė, jog apie jos „tragišką mirtį“ sužinojusi su „itin didžiu liūdesiu“.

Medikai nekomentuoja žiniasklaidos pranešimų, kad slaugytoja nusižudė, o policija nurodė tirianti šią sunkiai paaiškinamą mirtį, kuri moterį ištiko netoli ligoninės.

Karališkoji pora sakė esą „didžiai nuliūdę“ sužinoję apie J. Saldanhos mirtį; pasak jų, personalas rūpinosi jais „nuostabiai puikiai“ visas tris naktis, kurias Kate praleido ligoninėje gydoma nuo smarkaus rytinio vėmimo.

Ligoninės atstovas nurodė, kad J. Saldanha priėmė suktą Australijos radijo vedėjų, apsimetusių karaliene Elizabeth II ir Williamo tėvu princu Charlesu, skambutį ir sujungė juos su savo kolega, kuri atskleidė Kate būklės detales.

Šis apgaulingas pokštas sukėlė tikrą audrą pasaulio žiniasklaidoje, o ligoninės direktorius Johnas Lofthouse'as nurodė, kad J. Saldanha „buvo palaikoma visą šį sunkų jai laikmetį“.

Jis sakė, kad karališkosios šeimos daugelį metų mėgstama ligoninė neteko „puikios“ slaugytojos“.

„Mintimis ir didžiausia užuojauta šiuo metu gedime kartu su jos artimaisiais ir draugais. Visus sukrėtė ši mylimos ir gerbiamos kolegės netektis“, - pridūrė jis.

Sumaniusi pokštą, kuris virto „didžiausia karališka išdaiga“, Sidnėjaus radijo „2Day FM“ vedėja, apsimetusi karaliene Elizabeth II, pirmadienį paskambino į ligoninę ir paprašė leisti pasikalbėti su Kate Middleton.

J. Salanha atsakė: „Ak taip, minutėlę, Madam“ ir sujungė ją su kita slaugytoja, kuri atskleidė, kad Kate „nė kiek nežiaugčiojo per jos budėjimą ir ramiai sau miega“.

Skotland Jardo atstovas paaiškino, kad „policijai šį rytą apie 9 val. 25 min. (11 val. 25 min. Lietuvos laiku) buvo pranešta apie moterį be sąmonės adresu Veimuto gatvė, W1“.

„Londono greitosios medicinos pagalbos tarnyba atvyko ir nustatė, kad moteris yra mirusi. Incidento aplinkybės tebetiriamos. Mirtis laikoma nepaaiškinama“, - sakė policijos pareigūnas.

Anot šaltinio medicinos pagalbos tarnyboje, nors mirtis laikoma nepaaiškinama, ji nėra įtartina.

„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė didžiai nuliūdo, kai sužinojo apie Jacinthos Saldanhos mirtį“, - sakė Williamo ir Kate rezidencijos Šv. Jokūbo rūmų atstovas spaudai.

„Jų karališkosios didenybės buvo nuostabiai puikiai prižiūrimos visą laiką ir visų Karaliaus Edvardo VII-ojo ligoninėje; savo mintimis ir maldomis jie yra su Jacinthos Saldanhos šeima, draugais ir kolegomis šiuo nepaprastai liūdnu metu“, - pridūrė jis.

Dr.Peteris Carteris, Karališkojo slaugytojų koledžo direktorius ir generalinis sekretorius J.Saldanhos mirtį pavadino „tragiška žinia“.

„Nepaprastai liūdna, kad paprasta žmogiška klaida dėl žiauraus apgaulingo pokšto atvedė prie pasišventusios ir rūpestingos slaugymo profesijos narės mirties“, - sakė jis.

Radijo laidos vedėjai Mel Greig ir Michaelas Christianas anksčiau šią savaitę atsiprašė dėl savo skambučio, nors jų radijo stotis dėl to išgarsėjo.

„Mes labai nustebome, kad mūsų skambutis praėjo. Manėme, kad būsime iš karto nutraukti, kai išgirs mūsų baisią tartį, - sakė jie savo atsiprašymo pranešime. - Mes labai atsiprašome, jei sukėlėme nepatogumų, ir labai džiaugiamės kad Kate taisosi“.

Jiedu tvirtino, kad jų pokštas buvęs nerūpestingas, ir net pats princas Charlesas ketvirtadienį pajuokavo atsakydamas žurnalistams apie Kate būklę; „O iš kur jūs žinote, kad nesu radijo stotis?“

Radijo stotis apgailestauja

Slaugytojos, kuri atsiliepė į melagingą skambutį dėl Kembridžo hercogienės Kate sveikatos, mirtis yra tragedija, pareiškė Australijos radijo stotis.

Rhys Holleranas, kompanijos, kuriai priklauso Sidnėjaus radijo stotis "2Day FM", vadovas, teigia, kad laidos vedėjai Mel Greig ir Michaelas Christianas yra siaubingai sukrėsti dėl slaugytojos Jacinthos Saldanha mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.