Radijo laidų vedėjai po britų slaugytojos mirties teisinasi ir lieja ašaras

Du Australijos radijo laidų vedėjai, dėl kurių pokšto galimai nusižudė Karaliaus Edwardo VII ligoninės slaugytoja, savaitgalį sunkiai tramdė ašaras ir tvirtino, kad šis įvykis juos labai sukrėtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:55 PM

„Nėra nė minutės, kad negalvotume apie jos šeimą“, - duodama interviu Australijos žurnalistams kalbėjo Sidnėjaus radijo „2DayFM“ vedėja Mel Greig, rašo BBC.

M. Greig ir jos kolega Michaelis Christianas praėjusią savaitę sugalvojo pajuokauti apsimesdami Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariais, kad telefonu išgautų informacijos apie ligoninėje gydytą besilaukiančią princo Williamo žmoną Catherine.

Jie prisistatė esantys Britanijos karalienė Elizabeth II bei Williamo tėvas princas Charlesas. Telefonu atsiliepusi Karaliaus Edwardo VII ligoninės slaugytoja Jacintha Saldanha patikėjo apsimetėliais ir perdavė ragelį savo bendradarbei, kuri detaliai papasakojo apie Catherine būklę.

Kunigaikštienė į ligoninę buvo paguldyta dėl ypač stipraus rytinio pykinimo.

J. Saldanha buvo rasta negyva penktadienį. Kol kas oficialiai jos mirties priežastis neįvardyta, tačiau beveik neabejojama, kad dviejų vaikų motina nusižudė.

„Kai mes sugalvojome paskambinti, manėme, kad pokalbis truks apie 30 sekundžių. Tai buvo taip nekalta. Apsimetėliški skambučiai – tai kiekvienoje šalyje veikiančios kiekvienos radijo stoties kasdienybė. Ir niekas nebūtų pamanęs, kad gali šitaip nutikti “, - per interviu teisinosi M. Christianas.

„Mes pagalvojome, kad tikriausiai tokį triuką bus išbandę koks šimtas žmonių prieš mus. Manėme, kad tai tokia kvaila idėja, o mūsų akcentas – siaubingas, tad nė sekundės netikėjome, kad kas nors su mumis ligoninėje šnekėsis. Norėjome, kad jie padėtų ragelį“, - antrino M. Greig.

Radijo laidų vedėjai sakė, kad apie J. Saldanhos mirtį jie išgirdo ankstų šeštadienio rytą.

„Tai buvo pats blogiausias skambutis, kokio esu sulaukusi per savo gyvenimą. Deja, jį prisimenu labai gerai. Pamenu, mano pirmas klausimas buvo: ar ji turėjo vaikų?“ - prisiminė M. Greig.

M. Christianas, paklaustas, kokia buvo jo pirmoji reakcija į žinią apie tragediją, atsakė: „Buvau sukrėstas, sugniuždytas, na, žinote. Siunčiame nuoširdžiausią užuojautą šeimai ir draugams.“

„Nė minutės negaliu nustoti galvoti apie jos šeimą, ir ką jie dabar išgyvena. Ir nuo minties, kad mes prie to prisidėjome, man suka vidurius“, - atviravo M. Greig.

M. Greig nepanoro atsakyti į klausimus, kokią įsivaizduoja savo tolesnę karjerą. „Nėra nieko, kas priverstų mane jaustis blogiau, nei jaučiuosi dabar. Kaip jaučiuosi dėl jos šeimos. Mes labai apgailestaujame, kad jiems šitai nutiko“, - atsiprašinėjo laidų vedėja.

M. Christianas ir M. Greig šį savaitgalį davė interviu dviem australų televizijoms. Nors buvo suplanuotas ir trečias pokalbis, moteris nepajėgė jame dalyvauti dėl patirto streso.

Kiek anksčiau į skandalą įsivėlusių radijo laidų vedėjų darbdavys – radijo stotis „2DayFM“ - tvirtino, kad jos darbuotojai su slaugytojomis bandė susisiekti bent 5 kartus, kad gautų jų leidimą transliuoti telefono pokalbį.

Kai kurie Australijos teisininkai numatė, kad tuo atveju, jeigu radijo stotis neinformavo slaugytojų, kad pokalbis įrašinėjamas, arba negavo jų leidimo pokalbį transliuoti, „2DayFM“ pažeidė įstatymus.

Radijo stoties savininkė bendrovė „Southern Cross Austereo“ pažadėjo bendradarbiauti tiriant šį atvejį.

M. Christianas ir M. Greig dėl savo poelgio sulaukė didelio pasmerkimo tiek Australijoje, tiek Jungtinėje Karalystėje. Jiems prireikė specialistų pagalbos.

Profesionali pagalba teikiama ir mirusios slaugytojos šeimai, kuri teigė esanti šokiruota ir priblokšta skausmo.

Karaliaus Edwardo VII ligoninė paskelbė steigianti J. Saldanhos vardo fondą.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.