Mirė sitaro legenda R. Shankaras

Indija gedi savo nacionalinės legendos. Ligoninėje Kalifornijoje mirė indų sitaro virtuozas Ravi Shankaras. Jam buvo 92 metai, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2012, 9:07 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:55 PM

R. Shankaras padarė įtaką daugybei Vakarų atlikėjų - nuo „The Beatles“ iki „Rolling Stones“ ir Jehudžio Menuchino. Septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jis mokė „bitlų“ gitaristą George'ą Harrisoną. Abu jie dalyvavo daugybėje projektų.

R. Shankaras yra garsios sitaro muzikantės Anoushka Shankar ir visame pasaulyje garsios soulo ir džiazo muzikos atlikėjos Norah Jones tėvas. Pastaruoju metu jis gyveno Kalifornijoje JAV.

R. Shankaro albumas „The Living Room Sessions Part 1“ yra nominuotas 2013 metų „Grammy“ apdovanojimui. „Geriausio pasaulio muzikos albumo“ kategorijoje jis po mirties, be kita ko, konkuruos su savo dukterimi Anoushka, išleidusia albumą „Traveller“.

R. Shankaras dėl kvėpavimo ir širdies problemų prieš kelias dienas buvo operuotas San Diege. Kad paskelbtų žinią apie žvaigždės mirtį, Indijos televizijos nutraukė savo programas ir transliavo specialias laidas. R. Shankaras buvo ir Indijos aukštųjų parlamento rūmų narys.

Indijos ministras pirmininkas Manmohanas Singas pavadino muzikantą „nacionaline vertybe ir indų kultūros paveldo ambasadoriumi pasaulyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.