Rusijoje tėvai savo neįgalų sūnų laikė tvarte kartu su gyvuliais

Belgorodo srities Černiansko rajono gyventojai pradėjo skambinti pavojaus varpais, sužinoję, kad kaimynai daugiau kaip metus laiko 13 metų sūnų Vasią, sergantį psichikos liga, tvartuke, kartu su veršiuku ir kiaulėmis. Atvykę pareigūnai rado berniuką visiškai nuogą, purviną ir išalkusį, rašo lifenews.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-12 07:39, atnaujinta 2018-03-14 16:55

Socialiniai darbuotojai ne kartą siūlė tėvams atiduoti sūnų į specializuotą internatą, skirtą vaikams su negalia. Prieš dvejus metus berniuko motina buvo sutikusi tai padaryti, bet sužinojusi, kad nebegaus pašalpos už neįgalų vaiką, iš karto pasiėmė jį namo. Tačiau berniukui taip ir neatsirado vietos namuose. Tėvai uždarė sūnų sename tvarte kartu su veršiuku, kuo toliau nuo pašalinių akių.

„Be Vasios Marijos ir Andrejaus šeimoje auga dar trys vaikai. Tėvai nenorėjo, kad sergantis vaikas trukdytų gyventi sveikiems. Tačiau ir skirtos neįgaliajam pašalpos nenorėjo prarasti, - pasakojo kaimynai. – O paskui, kai Marija ėmė lauktis penktojo, apskritai nebekreipė jokio dėmesio į ligoniuką.“

Tada kaimynai ir pranešė socialinėms tarnyboms, kad neįgalus berniukas gyvena tvarte kartu su gyvuliais. Atvykę į vietą vaikų teisių apsaugos specialistai rado paauglį aklinai tamsiame tvartuke. Jis gulėjo ant lovos susirangęs į kamuoliuką ir užsiklojęs nuskurusią antklodę: visiškai nuogas, purvinas ir išalkęs.

Beveik apakusiomis nuo tamsos akutėmis nieko nesuprantantis berniukas žiūrėjo į savo gelbėtojus. Maisto ir vandens nebuvo, o durys į tvartuką buvo užrakinamos iš lauko pusės dideliu, geležiniu kabliu, kad berniukas negalėtų išeiti.

Vieno pareigūno, atvažiavusio paimti vaiko, kišenėje atsirado apelsinas. Paauglys, pagriebęs vaisių išdžiūvusiomis rankutėmis, prarijo jį kartu su žieve.

„Vaska pats negalėjo judėti. Net neįsivaizduojame, kaip jis nesušalo. Turbūt kai buvo jau visai šalta, glaudėsi prie veršiuko, - svarstė kaimynai. – Mes kartais girdėdavome, kaip kažkas gailiai dejavo tvartuke, tačiau iš karto nesupratome, kad tai – vaikas. O gal ir bijojome tuo patikėti...“

Išsekęs vaikas iš karto buvo nugabentas į rajono centrinės ligoninės vaikų skyrių. O paskui į psichoneurologijos skyrių, tačiau berniuko sveikata nepagerėjo.

Černiansko rajono prokuroras keipėsi į teismą su ieškiniu dėl 44 metų Andrejaus ir 41 metų Marijos tėvystės teisių atėmimo savo nepilnamečio sūnaus Vasilijaus atžvilgiu.

„Nustatyta, kad šeima įrašyta į įskaitą kaip daugiavaikė ir vargingai gyvenanti. Jie turi dar tris nepilnamečius vaikus, o moteris laukiasi penktojo“, - buvo paaiškinta Belgorodo srities prokuratūroje.

Anot prokuroro, tėvų atžvilgiu pradėtas tyrimas ar jų veiksmuose nėra nusikaltimo požymių, numatytų pagal straipsnį „ Tėvo pareigų nevykdymas auklėjant nepilnamečius bei žiaurus elgesys su jais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą