Ukrainos parlamento įžanginę sesiją palydėjo „Femen“ aktyvisčių protestas

Ukrainos moterų judėjimo

Keturios jaunos moterys peršoko parlamentą juosusią tvorą ir išsirengusios iki kelnaičių šaltyje surengė protestą prie įėjimo į rūmus.<br>„Reuters“
Keturios jaunos moterys peršoko parlamentą juosusią tvorą ir išsirengusios iki kelnaičių šaltyje surengė protestą prie įėjimo į rūmus.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2012, 4:58 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:34 PM

Po spalio 28 dienos parlamento rinkimų susirinkusios Aukščiausios Rados įžanginė sesija, kaip įprasta, prasidėjo triukšmingai.

Keturios jaunos moterys peršoko parlamentą juosusią tvorą ir išsirengusios iki kelnaičių šaltyje surengė protestą prie įėjimo į rūmus, tačiau netrukus jas sulaikė apsaugininkai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ aktyvistės nurodė, kad protestuoja prieš įstatymų leidėjų gretose įsišaknijusią korupciją.

Tuo tarpu pačiuose rūmuose opozicija užsipuolė du parlamentarus, kuriuos apkaltino dezertyravus iš vyriausybės šalininkų stovyklos.

Keli opozicinės nacionalistinės grupės „Svoboda“ deputatai ėmė vaikytis minėtus parlamentarus, tėvą ir sūnų, po salę vadino juos „išverstakailiais“ ir neleido jiems prisiekti.

Ukrainos parlamente, kur įtampa tarp opozicijos ir valdančiųjų yra itin didelė, pastaraisiais metais vyko keli panašūs incidentai.

Trečiadienį vakariniame posėdyje turėtų prasidėti balsavimas dėl ministro pirmininko Viktoro Janukovyčiaus sąjungininko Mykolos Azarovo paskyrimo premjeru.

M.Azarovas, kurio kandidatūrą į premjerus V.Janukovyčius iškėlė sekmadienį, tikriausiai bus patvirtintas vyriausybės vadovu, sakė šaltinis Regionų partijos parlamentinėje frakcijoje.

Pasak šaltinio, M. Azarovas Aukščiausiojoje Radoje gaus daugiau kaip 226 balsus - už jį balsuos Regionų partijos parlamentarai, visa virtinė daugiamandatėse apygardose išrinktų deputatų, Ukrainos komunistų partijos frakcija.

Be to, beveik neabejotinai Aukščiausiosios Rados pirmininku bus išrinktas Regionų partijos narys Volodymyras Rybakas, o pirmuoju jo pavaduotoju - komunistų deputatas Ihoris Kaletnikas, nurodė šaltinis.

Vizos trys opozicinės parlamento partijos - Julijos Tymošenko „Batkivščyna“ („Tėvynė“ ), Vitalijaus Kličko UDAR (Ukrainos demokratkinis aljansas už reformas) ir „Svoboda“ („Laisvė“), turinčios 170 vietų 450 vietų Radoje, atsisakė balsuoti už M.Azarovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.