Trys iš keturių mergaičių Pakistane nelanko pradinės mokyklos

Didžioji dalis mergaičių Pakistane vis dar negali mokytis. Beveik trys iš keturių mergaičių nelanko pradinės mokyklos. Be to, sumažėjo skaičius vaikų, baigusių penkias klases. Tokius duomenis trečiadienį paskelbė Jungtinės Tautos (JT) ir Pakistano vyriausybė.

Iš viso pradinės mokyklos nelanko beveik pusė visų vaikų.<br>AP
Iš viso pradinės mokyklos nelanko beveik pusė visų vaikų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-12-13 09:52, atnaujinta 2018-03-14 16:16

Tai, kad mergaitėms nesuteikiama teisė į švietimą, yra pakistaniečių moterų diskriminacijos ir išnaudojimo pradžia, teigiama ataskaitoje, kurią cituoja agentūra AFP.

Anot duomenų, mergaitės Pakistane mokyklos nelanko dėl tradicijų šeimoje, skurdo ar mokyklų nebuvimo. Išsilavinimo negauna ir daug berniukų.

Iš viso pradinės mokyklos nelanko beveik pusė visų vaikų, sakoma ataskaitoje. Analfabetai yra 55 proc. suaugusių Pakistano gyventojų. Tarp moterų šis procentas yra beveik 75 proc.

Pirmadienį Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari pažadėjo 7,7 mln. eurų, kad iki 2015 metų visos mergaitės turėtų galimybę lankyti mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.