Šiaurės Korėja švenčia, nors pametė ryšį su savo palydovu

Šiaurės Korėja pompastiškai pažymėjo sėkmingą raketos su palydovu paleidimą į kosmosą. Šalies sostinėje Pchenjane penktadienį įvyko didžiulis mitingas, kuriame dalyvavo tūkstančiai žmonių. Valdžios atstovai sakė kalbas, o susirinkusieji eiliniai piliečiai ir tūkstančiai kariškių choru skanduodami ir plodami sveikino šalies sėkmę kosmose.

Šiaurės Korėja pompastiškai pažymėjo sėkmingą raketos su palydovu paleidimą į kosmosą.<br>AP
Šiaurės Korėja pompastiškai pažymėjo sėkmingą raketos su palydovu paleidimą į kosmosą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-14 19:12, atnaujinta 2018-03-14 15:16

Tuo metu pasaulis kitapus Šiaurės Korėjos geležinių sienų po kruopelytę renka informaciją apie šiaurės korėjiečių paleistą raketą. JAV ekspertai sugebėjo atpažinti visus tris objektus, kurie atsirado orbitoje po korėjiečių raketos paleidimo. Amerikiečiai taip pat įsitikino, kad Šiaurės Korėja neturi ryšio su palydovu.

Be palydovo orbitoje atsidūrė trečioji raketos pakopa ir dar vienas jos fragmentas. Taigi, nepasitvirtino nuogąstavimai, kad Šiaurės Korėjos astrofizikai galėjo paleisti du palydovus.

Atsirado įrodymų, kad Pchenjanas nesugebėjo užmegzti ryšio su savo palydovu ir jo nekontroliuoja. Pasak ekspertų, aparatas orbitoje nestabilus, o tai reiškia neefektyvią kontrolę iš Žemės. Amerikiečiai neužfiksavo ir jokio apsikeitimo informacija tarp kosminio objekto ir Pchenjano.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.