JAV policija: į šešiamečius ir septynmečius šauta po kelis kartus

Policijos pareigūnai atskleidė žuvusiųjų Konektikuto pradinėje mokykloje tapatybes ir pateikė daugiau baisaus nusikaltimo detalių. Paaiškėjo, kad iš 20 žuvusių mažamečių dvylika buvo mergaitės, 8 - berniukai. Visiems jiems buvo 6-7 metai.

Kai kurių nužudytų mažamečių tėvai išplatino jų nuotraukas. Iš kairės: Emilie, Noah ir Grace.<br>AP
Kai kurių nužudytų mažamečių tėvai išplatino jų nuotraukas. Iš kairės: Emilie, Noah ir Grace.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", CNN ir lrytas.lt inf.

2012-12-16 19:16, atnaujinta 2018-03-14 14:40

Taip pat žuvo šešios suaugusios moterys, viena jų - paties žudiko motina.

Policijos pareigūnai taip pat atskleidė, kad į aukas buvo šauta po kelis kartus.

„Kiek žinau šiuo metu, visos žaizdos buvo padarytos ilguoju ginklu“, - Konektikuto teismo medicinos vyriausiasis tyrėjas H.Wayne'as Carveris.

Pasak jo, dauguma aukų taip pat buvo „mielus vaikiškus drabužius vilkėję pirmokai“, o visi septyni jo asmeniškai apžiūrėtų aukų lavonai buvo peršauti 3-11 kartų.

Mokykloje buvo neseniai įrengta nauja apsaugos sistema, tačiau policijos leitenantas Paulas Vance'as sakė, kad šaulys įsiveržė vidun, panaudojęs jėgą.

"Į mūsų širdis vis labiau beldžiantis skausmui, paguodą randame galvodami apie tai, koks nuostabus žmogus buvo Emilie", - reporteriams kūkčiodamas kalbėjo nužudytos šešiametės tėvas Robbie Parkeris. - Per savo trumpą gyvenimą Žemėje ji suteikė džiaugsmo daugybei žmonių".

Policija turi tvirtų įkalčių

Tuo pat metu tyrėjai stengiasi daugiau sužinoti apie įtariamąjį Adamą Lanzą, kuris, kaip sakė mažiausiai vienas liudininkas, klasėse šaudydamas pradinukus neištarė nė žodžio ir vėliau nusižudė pats. Pareigūnai teigė, kad esama tvirtų įrodymų, padėsiančių nustatyti nusikaltimo motyvą.

Nors daugelis A. Lanzą prisimena kaip drovų, nerangų ir nuobodoką vaikiną, nebuvo pastabėta jokių užuominų, kad jis gali tapti masiniu žudiku.

Kaip teigiama žiniasklaidos pranešimuose, A. Lanza naudojo ginklus, registruotus jo motinos, kuri, pasak liudininkų, buvo iš kitų neišsiskirianti ir pasiturinti miestelio gyventoja, vardu.

Ar keisis ginklų politika?

20 vaikų ir šešių suaugusiųjų išžudymas pradinėje mokykloje Amerikos Konektikuto valstijoje sukėlė siaubą ir verčia perkratyti sąžinę visame pasaulyje.

Ši tragedija taip pat privertė amerikiečius vėl prabilti apie laisvus ginklų kontrolės įstatymus šalyje. Dauguma konservatyvesnių amerikiečių mano, kad jie turi pilietinę teisę turėti ginklą.

Vis dėlto prezidentas Barackas Obama iš karto po tragedijos užsiminė, kad "mes turime susitelkti ir imtis reikšmingų veiksmų, kad būtų išvengta tokių tragedijų, nepaisant politikos“.

Oklahomoje užkirstas kelias žudynėms

Amerikai dar neatsigavus nuo žudynių Konektikuto pradinėje mokykloje, kai buvo nušauta 20 mažamečių ir septyni suaugę žmonės, neraminančios naujienos pasiekė iš Oklahomos. Čia policija sulaikė 18-metį, kuris ketino surengti skerdynes savo mokykloje, panaudodamas šautuvus ir sprogmenis.

Sammie Eaglebearas Chavezas buvo sulaikytas savo namuose Bartlesvilyje (Oklahomos valstija) tą pačią dieną, kai buvo surengtos žudynės Konektikute.

Policijos teigimu, paauglys verbavo savo draugus padėti suvaryti mokinius į vieną klasę ir tada pradėti žudynes. Jis taip pat grasino verbuotiems mokiniams, kad jei jie nepadėsiantys, jis nušausiąs ir juos.

S. E. Chavezas tikino, kad prie klasės durų pridės sprogmenų ir detonuos juos, kai atvyks policija.

Apie šį baisų paauglio sąmokslo mokyklos vadovybę informavo vienas iš verbuotų mokinių. O netrukus arešto orderį išdavė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.