Kinas užpuolė moksleivius, paveiktas gandų apie pasaulio pabaigą

Kinijos gyventojas Min Yingjunas, penktadienį užpuolęs pradinę mokyklą, tai

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 17, 2012, 2:12 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:13 PM

Tai pirmadienio numeryje pranešė laikraštis „The China Daily”, remdamasis Chenano provincijos leidiniu „The Dahe Daily”. Be to, sužinota, kad vyras serga epilepsija.

36 metų Min Yingjunas buvo sulaikytas gruodžio 14-ąją. Jis tą dieną peiliu sužeidė 23 pradinės mokyklos auklėtinius, o prieš tai užpuolė pagyvenusią moterį.

Vyras gyvena kaime, kuris yra už šešių kilometrų nuo incidento vietos. Jis turi dvi dukteris. Vyresnioji mokosi vienoje iš pradinių klasių, patikslina „Xinhua”.

2010 metais Kinijoje buvo užpultos kelios vaikų mokymo įstaigos. Per šiuos incidentus 17 žmonių (tarp jų - 15 vaikų) žuvo, o daugiau kaip 80 buvo sužeista. Daugelis užpuolikų buvo nuteisti mirties bausme. Kai kurie iš jų nusižudė dar prieš nuosprendį.

Po šių incidentų Kinijos valdžia sustiprino mokyklų apsaugą, taip pat išleido potvarkį, pagal kurį įsigyti didelį peilį galima tik įsiregistravus asmeniniu identifikavimo numeriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.