Nepalo kaimus terorizuoja išprotėjęs dramblys

Nepalo kariškiai medžioja laukinį dramblį, kuris jau tris mėnesius siaučia pietiniuose šios Himalajų šalies kaimuose. Išprotėjęs gyvūnas jau pražudė keturis žmones. Kaip rašo „The Daily Telegraph“, tarp aukų – ir naktį tiesiog iš lovų ištemptų ir mirtinai sutryptų senyvo amžiaus sutuoktinių pora.

Išprotėjęs dramblys gąsdina kaimiečius Pietų Nepale.<br>AP
Išprotėjęs dramblys gąsdina kaimiečius Pietų Nepale.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2012, 1:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:21 PM

Paskiausias incidentas įvyko šeštadienį. Dramblys naktį įėjo į palmėmis dengtą namą Gardžio kaime į pietus nuo Nepalo sostinės Katmandu, išspyrė miegojusius sutuoktinius iš lovos ir juos sutrypė.

Čitvano nacionalinio parko, netoli kurio yra Gardžio kaimas, pareigūnai tvirtina, kad tas pats dramblys prieš mažiau nei tris mėnesius pražudė ir dar du žmones.

„Davėme įsakymą armijai nušauti šį išprotėjusį dramblį. Kariai dabar ieško gyvūno“, - teigė vienas artimiausio miesto Baratpuro administracijos vadovų Shiva Ramas Gelalas.

Nepale iš viso yra apie 300 dramblių. Daugiau nei šimtas priklauso viešbučiams ir nacionaliniams parkams, ant jų sodinami turistai džiunglėse, kad iš aukščiau pamatytų tokius laukinius gyvūnus kaip šarvuotąjį raganosį ar bengališkąjį tigrą.

Drambliai šalyje saugomi įstatymų, už šio gyvūno nužudymą gresia iki 15 metų kalėjimo. Tiesa, nušauti dramblį leidžiama, jei jis yra pražudęs žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.