„BBC News“ direktoriaus pavaduotojas atsistatydino dėl sekso skandalo

BBC naujienų tarnybos

BBC toliau purto pedofilijos skandalas.<br>„Reuters"
BBC toliau purto pedofilijos skandalas.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-12-19 17:43, atnaujinta 2018-03-14 12:55

Apie S. Mitchello atsistatydinimą pranešta po to, kai buvo paskelbti buvusio „Sky News“ vadovo Nicko Pollardo tyrimo rezultatai. Tyrimo tikslas buvo ištirti aplinkybes, kuriomis 2011 metų lapkritį atšaukta naujienų laidos „Newsnight“ programa. Šioje programoje „BBC News“ žurnalistai pasakojo apie seksualinius J. Savile'as nusikaltimus.

Dėl atšauktos programos apie tai, kad J. Savile'as galėjo būti prisidėjęs prie kelių dešimčių prievartavimo ir seksualinio priekabiavimo atvejų, tarp jų - ir prieš nepilnamečius, sužinota tik 2012 metų rudenį. Skandalas neigiamai atsiliepė BBC reputacijai, nes apie šiuos nusikaltimus pranešė kitos žiniasklaidos priemonės.

Kaip rašo „The Guardian“, atlikdamas tyrimą N. Pollardas priėjo prie išvados, kad sprendimas atšaukti laidą apie J. Savile'ą buvo klaidingas. Tačiau toks sprendimas buvo priimtas vien dėl nesėkmingo darbo naujienų tarnyboje organizavimo. Įrodymų, esą programa buvo atšaukta mėginant nuslėpti J. Savile'o nusikaltimus, N. Pollardas neaptiko.

N. Pollardo nuomone, S. Michellas, BBC tarnyboje išdirbęs 38-erius metus, padarė rimčiausią klaidą, neinformavęs aukščiausiosios korporacijos vadovybės apie tai, kad siužetas apie J. Savile'ą buvo parengtas ir atšauktas. Pranešama, kad S. Michellas „BBC News“ paliks 2013 metų sausį.

Lapkričio 10 dieną atsistatydino buvęs BBC generalinis direktorius George'as Entwistle'as pareiškęs, kad jis, kaip vyriausiasis redaktorius, turi prisiimti atsakomybę už laidos „Newsnight“ reportažą, kuriame lordas Alistairas McAlpine'as buvo be pagrindo apkaltintas pedofilija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.