JAV autobusas su apsipirkinėtojais nukrito į tarpeklį, 9 žuvę

JAV Oregono valstijoje įvyko autobuso avarija, per kurią žuvo 9 žmonės, 26 pateko į ligoninę, praneša AP. Avarija įvyko Pendltono mieste, turistiniam autobusui važiuojant iš Las Vegaso į Vankuverį. Autobusas pramušė kelio užtvarą ir, išlėkęs į tarpeklį, nukrito vertikaliai. „Autobusas visai nedaug apgadintas, bet žmonių traumos siaubingos“, - sakė valstijos policijos atstovas.

Kelio atkarpa, kurioje įvyko nelaimė, laikoma pavojinga.<br>AP
Kelio atkarpa, kurioje įvyko nelaimė, laikoma pavojinga.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2012, 2:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:24 AM

AP duomenimis, traumas patyrė 26 žmonės, „Oregon Live“ - 39. Sužeistieji gydomi keturiose valstijos klinikose. Kiti turistai buvo apgyvendinti viešbučiuose.

Likusius gyvus iš tarpeklio kelios dešimtys gelbėtojų kėlė virvėmis. Tarp jų – ir autobuso vairuotoją, kuris patyrė sunkias traumas. Kai tik jo būklė pagerės, jis bus apklaustas.

Nelaimė įvyko paskutinę iš devynių dienų apsipirkimo kelionės Las Vegase dieną. Kelionę organizavo Vankuverio turistinė kompanija „Mi Joo Tour & Travel“. Šiai firmai priklausė ir autobusas.

Šiuo metu tiriamos avarijos priežastys. Pranešama, kad kelyje buvo plikledis, o kelio atkarpa, kurioje įvyko nelaimė, laikoma pavojinga.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip JAV įvertino V. Putino provokaciją perbraižyti sienas?