Prancūzai gamina bombą - komiksų knygą apie Mahometą

Trečiadienį prancūzų satyrinis žurnalas „Charlie Hebdo“ ketina išleisti komiksų knygą, pavadintą „Mahometo gyvenimas“. Pasak žurnalo redaktoriaus, biografiniai komiksai bus sudaryti iš tekstų, parašytų musulmonų apžvalgininkų. Tai nebūsianti nei satyra, nei karikatūros, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2012, 11:15 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:35 AM

„Charlie Hebdo“ redaktoriui Stephane Charbonnier, žinomam kaip Charb, tokia idėja kilo dar 2006 metais, kai Danijoje buvo publikuotos skandalingosios Mahometo karikatūros. Nepaisant to, kad musulmonai Mahometo atvaizdus laiko šventvagyste, Korane nėra uždrausta pranašą iliustruoti.

„Prieš pasijuokiant iš personažo, reikia gerai su juo susipažinti. Palyginti su tuo, ką mes žinome apie Jėzų, apie Mahometą mes nežinome nieko“, - aiškina leidėjas.

Žurnalas „Charlie Hebdo“ ne kartą spausdino Mahometo atvaizdus, kuriuos musulmonai laikė įžeidžiančiais.

2011 m. lapkritį žurnalas išleido specialų numerį, pavadintą „Hebdo šariatas“, kur buvo išspausdintos Mahometo karikatūros. Tai sukėlė audringą polemiką tarp Prancūzijos musulmonų. Žurnalo interneto puslapį atakavo įsilaužėliai, o redakcijos pastate buvo sukeltas gaisras. Po to policija sustiprino pastato apsaugą.

Šių metų rugsėjį, arabų pasaulyje vykstant neramumams dėl filmo „Musulmonų nekaltybė“, žurnale atsirado nuogo Mahometo atvaizdai. Leidinio interneto puslapį vėl atakavo įsilaužėliai.

S. Charbonnier jau yra sulaukęs keleto grasinimų susidoroti, todėl gyvena saugomas policijos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.