Iš Prancūzijos sprunka ir garsus atlikėjas?

Iš Prancūzijos toliau sprunka didesnių mokesčių išsigandę turtuoliai. Pakelti sparnus į Londoną, regis, panoro garsus prancūzų elektroninės muzikos kūrėjas Jeanas Michelis Jarre'as.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2013, 5:56 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:31 AM

64 metų milijonierius buvo susitikęs su Dauning Strito pareigūnais aptarti savo verslo perkėlimo į Rytų Londone plečiamą „technologijų miestą“.

J. M. Jarre'as garsėja ne tik pasiekimais muzikoje. Prancūzų kūrėjui priklauso ir technologijų kompanija „Jarre Technologies“, rašo „Daily Mail“.

Milijonierius rengiasi pasekti kitų Prancūzijos turtingųjų pavyzdžiu. Dėl šalies prezidento socialisto Francois Hollande'o planų didinti mokesčius jie keliasi į šalis, kuriose mokesčiai mažesni - Belgiją, Šveicariją, Jungtinę Karalystę.

Turtingieji neskuba persigalvoti ir po savaitgalį paskelbto aukščiausiojo Prancūzijos teismo sprendimo. Konstitucinės Tarybos atstovai paskelbė, kad F. Hollande'o planuojamas įvesti 75 proc. apmokestinimo tarifas žmonėms, per metus uždirbantiems daugiau nei milijoną eurų, prieštarauja konstitucijai, nes yra taikomas asmenims, o ne namų ūkiams.

Tačiau smūgį patyręs F. Hollande'as nenusileidžia.

Naujųjų metų išvakarėse kreipdamasis į tautą prezidentas pareiškė vis tiek planuojantis pakelti viršutinę pajamų mokesčių ribą turtingiesiems.

F. Hollande'as nutarė įstatymo projektą pakoreguoti, bet pabrėžė, kad „iš turinčiųjų daugiau bus prašoma daugiau“.

Tiesa, pastarąjį kartą šalies vadovas neminėjo 75 proc. tarifo, todėl iš karto pasigirdo spėlionių, kad prezidento ryžtas po Konstitucinės Tarybos sprendimo sumenko.

Mokestis buvo pažadėtas pavasarį per F. Hollande'o prezidento rinkimų kampaniją ir tapo vienu iš pirmųjų teisės aktų, kuriuos imtasi svarstyti jam atėjus į valdžią.

Keli turtingi Prancūzijos piliečiai, tarp jų aktorius Gerardas Depardieu ir turtingiausias šalies žmogus - Bernardas Arnault'as , pareiškė dėl planų pakelti mokesčius išvyksiantys gyventi į užsienį.

Dažniausiai prancūzų turtuoliai renkasi Belgiją.

Dabar pasklidus kalboms apie elektroninės muzikos kompozitoriaus J. M. Jarre'o planus kelti sparnus į Jungtinę Karalystę, prisimintas šios šalies premjero pasisakymas, supykdęs prancūzus.

Davidas Cameronas birželį pareiškė, kad britai „paties raudoną kilimą“ prancūzų verslams, dėl F. Hollande'o mokesčių planų norintiems persikelti į Jungtinę Karalystę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.