Pokštas tapo realybe: G. Depardieu jau turi Rusijos pasą

Nusivylimą Prancūzijos valdžia ir jos planais pastaruoju metu ne kartą demonstravęs kino aktorius Gerard’as Depardieu Rusijoje laukiamas išskėstomis rankomis.

Šalies prezidentas Vladimiras Putinas suteikė prancūzų žvaigždei G. Depardieu Rusijos pilietybę.<br>AP
Šalies prezidentas Vladimiras Putinas suteikė prancūzų žvaigždei G. Depardieu Rusijos pilietybę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-03 15:39, atnaujinta 2018-03-14 01:07

Šalies prezidentas Vladimiras Putinas suteikė prancūzų žvaigždei Rusijos pilietybę, rašo portalas „Newsru.com“.

Apie V. Putino pasirašytą įsaką ketvirtadienį paskelbta oficialioje Kremliaus interneto svetainėje.

"Pagal Rusijos Federacijos Konstitucijos 89-ojo straipsnio „a“ punktą patenkinti prašymą suteikti Rusijos Federacijos pilietybę Gerardui Xavier Depardieu, gimusiam 1948 metais Prancūzijoje“, - sakoma Kremliaus dokumente.

Toks Rusijos valdžios žingsnis – greičiausiai reakcija į aktoriaus pokštą, apie kurį paskelbė leidinys „Le Monde“. Šiam įžymybė gruodį juokaudamas pareiškė, kad trys šalys jam pasiūlė pilietybę: Belgija, Juodkalnija ir Rusija.

„Putinas man jau atsiuntė Rusijos pasą“, - juokavo G. Depardieu.

Atsakydamas į tai V.Putinas gruodžio 20-ąją paskelbė, kad aktoriui iš tiesų gali suteikti Rusijos pilietybę arba leidimą gyventi šalyje, jeigu šis to norintis.

Į G. Depardieu pokštą rimtai sureagavo ir Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas. Jis taip pat pakvietė aktorių į Rusiją. „Leiskime jam atvykti, mūsų pajamų mokestis bet kokiu atveju yra 13 procentų, mes neketiname jo keisti“, - kalbėjo D. Medvedevas.

Aktorius paragintas atvykti ir į Čečėniją. „Jeigu jam bus suteikta Rusijos Federacijos pilietybė, mes esame pasiruošę priimti aktorių Grozne“, - mikrodienoraščių tinkle „Twitter“ rašė Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.

G. Depardieu – vienas iš Prancūzijos turtingųjų, nutarusių persikelti į Belgiją dėl prezidento Francois Hollande'o planų apmokestinti didesnes nei milijono eurų metines pajamas 75 proc. tarifu.

Prancūzijos aukščiausiasis teismas nutarė, kad tokie socialistų planai prieštarauja Konstitucijai. Tačiau Prancūzijos vadovas žada peržiūrėti įstatymo projektą ir vis tiek pakelti mokesčius turtingiausiems šalies žmonėms.

Gruodį pasklidus žinioms apie G. Depardieu planus išvykti svetur, Prancūzijos premjeras Jeanas Marcas Ayraultas pareiškė, jog 63 metų aktorius, siekdamas išvengti mokesčių, pasielgė apgailėtinai. Atsakydamas į tai G. Depardieu premjerui parašė laišką, kuris buvo publikuotas gruodžio 16 dieną. Laiške įžymybė teigė pasijutęs įžeistas J. M. Ayraulto ir dėl to atsisakantis Prancūzijos pilietybės.

„Neprašau būti teisinamas, tačiau bent jau galėčiau būti gerbiamas. Visi kiti, palikę Prancūziją, nebuvo įžeidinėjami kaip aš", - G. Depardieu rašė laiške, kurį paskelbė laikraštis „Le Journal du Dimanche“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.