Tėvus, draudusius naudotis internetu, prigirdė raminamųjų

Kartais paauglių noras sėdėti prie kompiuterio peržengia visas ribas. Tuo įsitikino JAV gyventojai, išgirdę apie vienos šeimos nemalonumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-04 12:49, atnaujinta 2018-03-14 00:42

15-os ir 16 metų paauglės, kurių vardai neskelbiami, niekaip negalėjo susitaikyti su mintimi, kad vienos jų tėvai nuo 22 valandos vakaro neleidžia naudotis internetu. Tad amerikietės praėjusio gruodžio 28-ąją surezgė piktą planą.

Tėvams pasirodė šiek tiek keista, kai penkiolikametė duktė pasiūlė nupirkti jiems po pieno kokteilį. Nepaisant to, vienas gimdytojų paprašė vanilinio, kitas - šokoladinio.

Tačiau prieš atiduodamos gėrimus 15-metės tėvams, paauglės pripylė į juos raminamųjų vaistų, rašo „Daily Mail“.

Gimdytojai pastebėjo, kad kokteilių skonis keistas ir jų nepabaigė gerti. Bet raminamieji vaistai vis tiek suveikė ir jie labai greitai užmigo.

Kitą rytą prabudę tėvai pajuto simptomus, panašius į pagirias. Įtariai nusiteikę suaugusieji nuskubėjo į Roklino miestelio(Kalifornijos valstija), kuriame ir gyvena, policijos nuovadą.

Pora paprašė priemonių rinkinio, kuriuo galima patikrinti, ar jie nevartojo narkotinių medžiagų.

Paprastai tokius rinkinius, kainuojančius po 5 dolerius (daugiau nei 13 litų), tėvai perka norėdami patikrinti savo atžalų šlapimą. Tačiau šįkart nutiko priešingai.

Tyrimų rezultatai buvo teigiami. Todėl įpykę tėvai pranešė apie įvykį policijos pareigūnams, o šie nuvežė paaugles į jaunuolių sulaikymo centrą.

Padėtį komplikavo tai, jog penkiolikametės motina buvo įsitikinusi, kad duktė jai vaistų sugirdė ne pirmąkart. Moteris sako, kad ji, taip prastai kaip po gruodžio 28-osios įvykio, jautėsi ir dar vieną kartą.

Amerikietė sako paviešinusi šį įvykį todėl, kad nori įspėti ne tik savo dukterį, bet ir kitus vaikus, jog taip elgtis nepriimtina.

Tačiau jos duktė atrėžia, kad tėvų taisyklės naudojimuisi internetu yra per griežtos.

15-metė ir 16-metė buvo apkaltintos sąmokslu ir tyčiniu vaistų įmaišymu į maistą. Paauglėms teks praleisti šiek tiek laiko jaunuolių sulaikymo centre, tačiau policija pabrėžia, jog joms pasisekė, kad dėl nusikaltimo nereikės sėdėti kalėjime. Tokia bausmė amerikietėms grėstų, jeigu jos būtų pilnametės. „Vaikas imasi tokių priemonių, kad tik galėtų pasinaudoti internetu? Neįsivaizduoju, kas ten buvo tokio svarbaus, kad norėtum žaloti tėvus?“, - incidentą komentavo vienas šeimos kaimynas.

„Niekada apie tokį atvejį negirdėjau. Tai pamišimas“, - antrino kitas kaimynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.