Indės žagintojų teismo posėdis vyks už uždarų durų

Žiauriu indės studentės išprievartavimu kaltinamų asmenų teismo posėdis vyks už uždarų durų. Atitinkamą sprendimą priėmė teisėja Namrita Aggarwal. Anot jos, teismas yra toks perpildytas, kad tokiomis aplinkybėmis vykdyti proceso neįmanoma. Posėdžio pradžia pirmadienį vėlavo dėl didžiulio žmonių antplūdžio.

Indijoje vidutiniškai kas 20 minučių pranešama apie išprievartavimą.<br>"Reuters"
Indijoje vidutiniškai kas 20 minučių pranešama apie išprievartavimą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:42 PM

Penkiems vyrams, be kita ko, teks atsakyti dėl nužudymo ir išprievartavimo. Jei bus pripažinti kaltais, jiems grės mirties bausmė. Spėjama, kad prievartautojų byla gali būti perduota specialiai sukurtam teismui, kuris ją išnagrinės skubos tvarka.

Anot naujienų agentūros „Reuters“, du kaltinamieji nusprendė liudyti prieš kitus, taip tikėdamiesi švelnesnės bausmės.

23 metų studentę šeši vyrai gruodžio 16-ąją išprievartavo, išžagino geležiniu strypu ir galiausiai išmetė iš važiuojančio autobuso. Ji buvo taip sunkiai sužalota, kad po dviejų savaičių mirė. Vienas kaltinamasis bus teisiamas specialiame teisme, nes yra nepilnametis.

Šis nusikaltimas Indijoje sukėlė pasipiktinimą ir debatus apie seksualinį smurtą. Indijoje vidutiniškai kas 20 minučių pranešama apie išprievartavimą.

Prokuratūros duomenimis, įtariamųjų kaltę įrodo DNR pėdsakai. Be to, pas kaltinamuosius rasta studentės ir jos draugo daiktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.