Rūgštimi nudeginta indė - TV šou „Kas laimės milijoną?“ nugalėtoja (video)

Sonali Mukherjee, kurios veidą skriaudikai apipylė rūgštimi, laimėjo vieną populiariausių Indijoje televizijos šou „Kas laimės milijoną?“, - rašo „The Daily Mail“. Mergina laimėtus 250 tūkst. rupijų (apie 12 tūkst. litų) ketina paskirti gydymui, mat po išpuolio talentinga ir aktyvi Sonali prarado regėjimą bei klausą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2013, 1:29 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:39 PM

Įvykis, pakeitęs jos gyvenimą, nutiko prieš dešimt metų, kai merginai buvo vos 17-ka. Tuomet ją užpuolė atstumtas vaikinas. Jis, padedamas draugų, apipylė Sonali veidą rūgštimi. Iki išpuolio mergina puikiai mokėsi, lankė baleto ir muzikos mokyklą, o užaugusi tikėjosi tapti aktore.

Užpuolikai įsilaužė į namus ir išliejo ant merginos veido rūgštį, kai ši miegojo. Dėl patirtų sužalojimų Sonali beveik apako ir apkurto. Visas gydymo išlaidas apmokėjo jos šeima, mat valstybė atsisakė net kompensuoti gydymą. Todėl 2012 metų pradžioje nukentėjusioji parašė laišką šalies vyriausybei, sakydama, kad bus priversta nusižudyti, jei negaus jokios paramos iš valstybės.

Sonali užpuolę ir sužaloję nusikaltėliai buvo paleisti į laisvę po keturių mėnesių kalėjimo.

Po išpuolio šeima buvo priversta bėgti iš savo gimtojo Džanbado, o jos motina susirgo gilia depresija.

„Мes kreipėmės į teismą, bet tai nedavė jokių rezultatų. Nusikaltėlius pasodino į kalėjimą, bet greitai paleido... Dabar jie mėgaujasi gyvenimu“, - sakė merginos tėvas Chandis Dasas Mukerdzi.

Nuo 2003 metų S. Mukherjee buvo atliktos 22 plastinės operacijos. Laimėjimas viktorinoje – jai puiki parama gydantis padarytus sužalojimus ir randus.

Laimėjusi viktorinoje Sonali dabar ruošiasi dar vienai plastinei operacijai. Vis dėlto mergina iki šiol tikisi ir aplinkinių finansinės paramos, nes laimėtų pinigų neužteks visoms reikiamoms operacijoms. Dėl Sonali gydymo merginos tėvai buvo priversti parduoti nekilnojamąjį turtą, motinos papuošalus. Operacijoms šeima iki šiol išleido daugiau kaip septynis šimtus tūkst. rupijų (apie 34 tūkst. litų).

Mergina sako, kad norint, jog ji būtų panaši į žmogų ir bent šiek tiek galėtų matyti, jai reikia apie 1,5 mln. rupijų (apie 72 tūkst. litų).

Vos prieš kelis mėnesius 300 tūkst. rupijų (apie 14,4 tūkst. litų) merginai paaukojo kompanija „Beti“. Bolivudo įžymybė Juhi Chawla ir prodiuseris Rameshas Taurantas taip pat paaukojo pinigų merginos gydymui.

Į televizijos laidą neįgali mergina atėjo kartu su Bolivudo aktore ir buvusia „Mis visata“ Lara Dutta. Laidos vedėjas gyrė Sonali pademonstruotą stiprybę ir ištvermę. 

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.