Žinia apie mados namų „Missoni“ bendraturčio dingimą sukrėtė ir Lietuvoje gyvenantį verslininką iš Italijos

Italijos gyventojai liūdi. Kelias dienas nepavyksta rasti lėktuvo, kuriuo skrido visame pasaulyje garsaus italų prekės ženklo „Missoni“ vienas iš savininkų Vittorio Missoni (58 m.). Kartu su juo keliavo žmona Maurizia Castiglioni ir dar keturi asmenys. Ši žinia sukrėtė ir Lietuvoje gyvenantį verslininką iš Italijos Antonio Mechino.

Jau kelias dienas nepavyksta rasti lėktuvo, kuriuo skrido mados namų "Missoni" bendrasavininkas V. Missoni ir jo žmona M. Castiglioni.<br>AP
Jau kelias dienas nepavyksta rasti lėktuvo, kuriuo skrido mados namų "Missoni" bendrasavininkas V. Missoni ir jo žmona M. Castiglioni.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 7, 2013, 9:06 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:52 PM

Pakilusio lengvamotorio lėktuvo su šešiais jame skridusiais žmonėmis pasigesta sausio 4 dieną. Orlaivis iš radarų ekranų dingo Venesuelos Los Rokeso salyne. Karibų jūroje esančios salos yra labai mėgstamos įžymybių.

Nerimą sukėlė tai, kad lėktuvas, turėjęs nusileisti netoli Venesuelos sostinės Karakaso - Simono Bolivar tarptautiniame oro uoste, taip ir nepasirodė. Kelias dienas gelbėjimo tarnyboms nepavyksta rasti dingusio orlaivio. Įdomi detalė ta, kad lygiai prieš penkerius metus sausio 4 dieną toje pačioje vietoje įvyko identiška katastrofa - dingo lėktuvas su jame skridusiais žmonėmis. Iš dvylikos tąsyk skridusių žmonių aštuoni buvo italai. Lėktuvo taip ir nepavyko rasti.

V. Missoni yra „Missoni“ mados namų įkūrėjų Rositos ir Ottavio Missoni vyriausias sūnus. Vyras užima šių mados namų rinkodaros direktoriaus pareigas.

Ambicingas ir daugelio mylimas V. Missoni mados namus valdo kartu su seserimi Angela ir broliu Luca. Visa trijulė konkurentus stebina originaliomis idėjomis kurdami ne tik drabužius, avalynę, aksesuarus ir kvepalus vyrams ir moterims, bet ir namų apyvokos daiktus: kilimus, gobelenus, dekoratyvines pagalves, užuolaidas. „Missoni“ parduotuvės įsikūrusios beveik visuose didžiausiuose pasaulio miestuose. Prieš aštuonerius metus buvo įkurtas „Hotel Missoni“ viešbučių tinklas.

1953 metais įkurtas prekės ženklas yra mėgiamas daugelio garsenybių. Modelis Kate Moss, aktorė Eva Longoria ir Nicole Kidman mielai dėvi „Missoni“ mados namų apdarus.

Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos moterys oficialiuose renginiuose dažnai vilki šio prekės ženklo drabužius. Stiliaus ikona, Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton yra prisipažinusi, kad „Missoni“ kūriniai jai – vieni mėgstamiausių.

Paskutiniais duomenimis kompanijos metinė apyvarta siekia apie 100 milijonų JAV dolerių (263 mln. litų) per metus.

V. Missoni ir jo žmonos dingimas nepaliko abejingų ir Lietuvoje. Didžiausios Baltijos šalyse „United Colors of Benetton“ parduotuvės, esančios Gedimino prospekte, savininkus mūsų šalyje italą Antonio Meschino ir jo žmoną Astą sukrėtė žinia apie V. Missoni dingimą. Situacija apie tautietį ypač domino Antonio.

Portalui lrytas.lt A. Mechino sakė, kad visa Missoni giminė labai mylima italų. Garsi šeima vengė aplinkinių ir žiniasklaidos dėmesio. Nedemonstravo turtų, dirbo tyliai ir siekė geriausio rezultato mados versle. V. Missoni šeima gyveno atokiau nuo didžiųjų Italijos miestų šurmulio – įsikūrė nedideliame miestelyje.

„Vittorio labai solidus žmogus. Visa Missoni giminė labai šilti ir kultūringi žmonės. Mados namai „Missoni“, kaip ir italų kompanija „United Colors of Benetton“ - šeimos verslas. Tėvai ir vaikai atsidavę dirba šiai įmonei. Italijos žiniasklaidoje Vittorio ir jo žmonos dingimas yra pagrindinė naujiena šiomis dienomis. Žmonės nerimauja dėl jų, italams nuoširdžiai gaila to, kas atsitiko“, - kalbėjo A. Mechino.

A. Mechino pasakojimu, mados namai „Missoni“ prieš ketverius metus dar stipriau žengė į mados rinką, galingai prasiplėsdami JAV. Lietuvoje gyvenantis italas sakė, kad šio prekės ženklo drabužiai yra aukštos kokybės ir ilgaamžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.