Baleto trupės meno vadovo užpuolimas atskleidė Didžiojo teatro skaudulius

„Kai tik atsistosiu ant kojų, pasistengsiu džiuginti žiūrovus, kurie ateis į pagrindinį šalies teatrą. Nežadu, kad grįšiu gražuolis, bet kad grįšiu kupinas jėgų, - užtikrinu“, - pareiškė ligoninėje gulintis S. Filinas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-22 11:49, atnaujinta 2018-03-13 12:33

42 metų S. Filinas buvo užpultas praėjusį ketvirtadienį. Kaukę dėvintis piktadarys šliūkštelėjo jam į veidą rūgšties. Nukentėjusysis paguldytas į ligoninę dėl cheminių nudegimų, jo laukia kelios operacijos.

Pagrindinė nusikaltimo priežasties versija tebelieka ta pati - S. Filino profesinė veikla.

Ne tik draugai ir pažįstami svarsto, kas galėjo būti suinteresuotas užpulti S. Filiną, bet ir užsienio spauda mėgina suvokti, kas apskritai dedasi Rusijoje. Britų laikraščio „The Guardian“ nuomone, Didysis teatras tapo Rusiją apėmusios prievartos ir korupcijos simboliu.

Prieš keletą dienų savas versijas televizijos eteryje išdėstė Sergejaus Malachovo laidos „Tegul kalba“ dalyviai. Balerina Anastasija Voločkova svarstė, kad S. Filinas greičiausiai kai kam nepageidautinas baleto trupės vadovo poste. Į laidą pakviesti ekspertai pabrėžė, kad toks būdas suvesti sąskaitas yra „labai moteriškas“.

Jeigu S. Filinas paliktų Didžiojo teatro baleto trupės meno vadovo postą, vienas pretendentų jį užimti būtų Nikolajus Ciskaridzė. Jiedu su S. Filinu ne kartą yra konfliktavę dėl profesinių klausimų, todėl iškart po nusikaltimo į įtariamųjų sąrašą vienas pirmųjų pateko būtent N. Ciskaridzė. Pats baleto artistas vadina tai provokacija.

Televizijos laidoje „Vremia“ jis pareiškė: „Šliūkštelėti rūgšties į veidą - tai ne chuliganizmas. Tai - baisus nusikaltimas.“

„S.Filino nelaimė - ne atsitiktinumas, - socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Aleksejus Ratmanskis, 2004-2008 metais dirbęs Didžiojo teatro vyriausiuoju baletmeisteriu ir baleto trupės meno vadovu. - Daugelis Didžiojo teatro ligų - niekinga kloaka, prisišliejusi prie artistų, spekuliantai ir bilietų perpardavinėtojai, pamišę gerbėjai, pasiruošę perkąsti gerklę savo dievaičių konkurentams, ciniški programišiai, melavimas spaudoje ir skandalingi bendradarbių interviu. Tai - vienas sniego kamuolys. Taip yra todėl, kad prarasta teatro etika, kurią Didžiajame pamažu naikino konkretūs asmenys. Štai tikroji šio didžio teatro nelaimė... Seriožiai linkiu ištvermės ir kuo greičiau pasveikti!“

Didžiojo teatro baleto trupei šis sezonas turėjo būti vienas svarbiausių ir produktyviausių. Atėjus naujam meno vadovui trupė buvo gerokai atnaujinta: S. Filinas kvietė talentingus šokėjus iš Sankt Peterburgo Marijos teatro, Agripinos Vaganovos akademijos, Konstantino Stanislavskio teatro ir netgi užsienio (amerikietį Davidą Holbergą). Bet ir etatiniai Didžiojo teatro solistai nebuvo nuskriausti, pagrindinius vaidmenis gaudavo daug jaunų atlikėjų.

„Kai tik atsistosiu ant kojų, pasistengsiu džiuginti žiūrovus, kurie ateis į pagrindinį šalies teatrą. Nežadu, kad grįšiu gražuolis, bet kad grįšiu kupinas jėgų, - užtikrinu“, - pareiškė ligoninėje gulintis S. Filinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.