Čekijos pirmąja dama bus ne M. Zemano žmona

Čekijos pirmąja dama taps Milošo Zemano duktė Katerina, o ne jo žmona Ivona. Tai šeštadienį per spaudos konferenciją Prahoje pranešė išrinktasis prezidentas Milošas Zemanas.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 27, 2013, 8:43 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:50 AM

„Nors mes ir neturime aristokratinių titulų, aš manau, kad tu neformaliai sutiksi būti mano pirmoji dama”, - pareiškė M. Zemanas savo 18 metų dukteriai, stovėjusiai šalia jo. Mergina atsakė sutinkanti, po to tėvas ir duktė apsikabino ir pasibučiavo.

M. Zemano žmona Ivona garsėja tuo, kad nemėgsta įvairių viešų renginių. Per pirmąjį rinkimų ratą ji nesulaukė M. Zemano rinkimų štabe galutinių rezultatų ir išvyko namo.

Katežina palaikė savo tėvą nuo pirmųjų rinkimų kampanijos dienų, visur keliavo kartu su juo, dalyvavo spaudos konferencijose ir susitikimuose su rinkėjais.

Per antrąjį rinkimų ratą už M. Zemaną balsavo 54,80 procento rinkėjų. Jo varžovą, Čekijos užsienio reikalų ministrą Karelą Schwarzenbergą parėmė 45,19 procento rinkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.