Brazilijos policija sulaikė naktinio klubo savininkus ir muzikantus

Brazilijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 29, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:34 AM

Policija areštavo du naktinio klubo „Kiss“ savininkus ir porą muzikantų, dalyvavusių nelemtame pirotechnikos šou, kuris, kaip manoma, ir sukėlė sekmadienio tragediją universitetiniame Santa Marijos mieste šalies pietuose.

Prezidentė Dilma Rousseff spaudžia merus visoje didžiulėje šalies teritorijoje užtikrinti, kad tokia „baisi tragedija daugiau niekada neįvyktų“.

Prezidentė, kuri skubiai grįžo iš regioninio viršūnių susitikimo Čilėje susitikti su gedinčiomis šeimomis, pamatytą skausmą pavadino „neapsakomu“.

Gaisras, kuris vadinamas antru blogiausiu per visą šios Pietų Amerikos valstybės istoriją, privertė atšaukti renginį, kuriuo turėjo būti paminėtas rengimasis kitais metais įvyksiančiam futbolo pasaulio čempionatui.

Gaisras klube, kuriame buvo pilna studentų, kilo sekmadienį maždaug 2 val. ryto (6 val. Lietuvos laiku). Likę gyvi žmonės sakė, kad gaisrą galėjo sukelti koncertavusios grupės vokalisto uždegta pirotechnikos priemonė.

Draugams ir giminaičiams atsisveikinant su žuvusiaisiais, pareigūnai žuvusiųjų skaičių sumažino nuo 233 iki 231. Sveikatos apsaugos ministras Alexandre Padilha sakė, kad dar 75 žmonės gydomi „intensyviosios slaugos skyriuose, ... jiems gresia tam tikras pavojus mirti“.

„Manome, kad labiausiai tikėtina gaisro priežastis buvo pirotechnikos priemonės, kurias naudojo grupė ir kurių žiežirbos uždegė stogą“, - sakė policijos komisaras Sandro Meinerzas.

Sielvartaujantiems artimiesiems dedant vainikus prie sudegusio klubo, policijos pareigūnė Michele Vimmermann sakė, kad buvo sulaikyti vienas klubo savininkų Elissandro Spohras ir du koncertavusios grupės „Gurizada Fandangueira“ nariai.

Kitas klubo savininkas, kurio pavardė neskelbiama, vėliau tą pačią dieną pasidavė policijai pats.

Pasak S. Meinerzo, klubas galiojančių leidimų veikti neturėjo nuo rugpjūčio, o jo avariniai išėjimai vedė tik prie pagrindinio įėjimo, kur kilo mirtina spūstis.

Dauguma aukų mirė apsinuodijusios dūmais, bandydamos ištrūkti iš pragaro.

Pareiškime policijai E. Spohras pripažino, kad klubo licencija buvo pasibaigusi, ir pridūrė, kad kreipėsi dėl jos atnaujinimo. Jis dėl gaisro kaltina grupę, pranešama interneto svetainėje „Globo G1“.

Tačiau grupė savo atsakomybę neigia ir sako, kad tarp žuvusiųjų yra jos akordeonistas.

„Mes norime teisingumo, mes dėl nieko nekalti“, - minėtam tinklalapiui sakė grupės narys Rodrigo Lemosas Martinsas.

E. Spohras neigė liudininkų pasakojimus, kad buvo liepęs apsaugininkams blokuoti klubo išėjimą ir kad išnešė kompiuterį su saugumo kamerų nufilmuota medžiaga. S. Meinerzas sakė, kad tas kompiuteris dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus