Mokytojos rankose Švedijoje driokstelėjo sprogmuo

Švedijos švietimo įstaigose per mažiau nei parą įvyko du incidentai su sprogmenimis. Stokholmo priemiesčio mokykloje mokytojo rankose sprogo, įtariama, nė penkiolikos metų neturinčio paauglio pagamintas sprogmuo, o Malmėje prie vaikų darželio durų rastas į savadarbę bombą panašus paketas.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Feb 1, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:23 PM

Stokholmo priemiestyje Hudinge esančioje mokykloje sprogimas nugriaudėjo ketvirtadienį popiet. Jo metu buvo sužeista vienuolika moksleivių ir trys mokytojai.

Pranešama, kad pertraukos metu netoli vestibiulyje esančio stalo iš trečiojo mokyklos aukšto buvo numestas butelis su neaiškios kilmės skysčiu viduje.

Viena mokytoja pakėlė butelį ir pastebėjo, kad jis - karštas. Tada butelis sprogo pedagogės rankose. Viduje buvęs skystis ištiško.

Jis aplaistė greta buvusius mokytojus ir moksleivius.

Vienas iš nukentėjusiųjų, buvusių arti sprogimo vietos, trylikametis Zakarias Labidi pasakojo, kad tai buvo degus skystis. Moksleivis teigė, kad iš butelio pasklido dujos, kurių jis įkvėpė.

„Ėmiau smarkiai kosėti. Gerklėje pajutau kraujo skonį“, - prisiminė Zakarias.

Iš viso sprogimo metu, anot Švedijos žiniasklaidos pranešimų, buvo sužeista vienuolika moksleivių ir trys mokytojai. Visi asmenys sužeisti nesunkiai. Kai kuriems pagalba suteikta vietoje, šeši nuvežti į ligoninę.

Dėl sprogimo trys moksleiviai apklausti mokykloje, ketvirtajam teko vykti į policijos nuovadą. Jis ir įtariamas metęs butelį su sprogmenimis, kuriuos greičiausiai pats ir pagamino.

Liudininkų teigimu, kaip pasigaminti sprogmenis berniukas sužinojo internete.

Sprogdinimu įtariamas moksleivis buvo su tėvais išleistas namo. Jis bus apklaustas vėliau, nes prokuroras nusprendė, kad jam reikia advokato.

Nepraėjus nė parai, penktadienį, apie septintą valandą ryto, neaiškios kilmės paketas, kuris, kaip įtariama, galėjo būti sprogmuo, buvo padėtas prie vaikų darželio durų Malmėje.

Apie šį paketą policijai pranešė ikimokyklinės įstaigos darbuotojai, ketinę pradėti savo darbo dieną.

„Kai patruliai atvyko į vietą, jie pamatė objektą su kyšančiais laidais“, - Švedijos dienraščiui „Aftonbladet“ pasakojo Malmės policijos atstovas Jimmy Modinas.

Ikimokyklinėje įstaigoje ir aplink ją buvę žmonės nedelsiant evakuoti, aplinkinė teritorija užtverta.

„Nežinau, kas norėtų mums padaryti ką nors tokio. Tai nesveika. Aš neįsivaizduoju, kas galėtų taip su mumis pasielgti“, - stebėjosi galimą sprogmenį aptikusi darželio auklėtoja Grazia Dri.

G.Dri pasakojo, kad atėjusi į darbą ji išgirdo garsą prie durų.

„Pamaniau, kad tai - vėjas, bet vėliau ant grindų pamačiau paketą su keletu laidų ir lipnia sidabrine juosta“, - prisiminė auklėtoja.

Tuo metu darželyje buvo du vaikai iš 23-jų. Mažamečiai nedelsiant nuvesti į saugią vietą.

Po poros valandų atvyko išminuotojai, kurie išsivežė tariamą sprogmenį ištirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.