M. Ahmadinejadas nori pakeisti beždžionę

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pareiškė esąs pasirengęs tapti pirmuoju šalies astronautu realizuojant nacionalinę programą, kurioje numatomas žmogaus skrydis į kosmosą. Tai pirmadienį pranešė Irano žiniasklaida.

Praėjusią savaitę Iranas paleido į kosmosą beždžionę.<br>AP
Praėjusią savaitę Iranas paleido į kosmosą beždžionę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:11 PM

„Aš esu pasirengęs tapti pirmuoju žmogumi, kurį išsiųs į kosmosą Irano mokslininkai”, - cituoja „Reuters” M. Ahmadinejado žodžius, pasakytus Teherane atidarytos kosminių technologijų parodos kuluaruose.

Šių metų rugpjūtį įvyks Irano prezidento rinkimai, bet M. Ahmadinejadas negalės juose dalyvauti, kadangi eina šias pareigas jau antrą kadenciją iš eilės.

Praėjusią savaitę Iranas paleido į kosmosą beždžionę. Ji skriejo orbita specialioje „gyvybės kapsulėje”. Iranas teigia, kad gyvūnas sėkmingai grįžo į Žemę.

Sulaukė pašaipų

Tiesmukasis JAV senatorius Johnas McCainas pirmadienį nustebino internautus palygindamas Irano prezidentą M. Ahmadinejadą su beždžione, kurią Islamo Respublika praėjusią savaitę sėkmingai skraidino į kosmosą.

„Taigi, Ahmadinejadas nori būti pirmasis iranietis kosmose - bet argi jis nebuvo ten praėjusią savaitę?“ - sakoma J. McCaino paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“, be to dar pateikta nuoroda į neseniai skelbtą žinutę „Iranas paleido beždžionę į kosmosą“.

Šie JAV senatoriaus, respublikonų kandidato į prezidentus 2008 metais bei griežtų sankcijų Teheranui šalininko komentarai pasirodė pirmadienį po M. Ahmadinejado pareiškimo, jog jis esąs pasiruošęs „būti pirmuoju žmogumi kosmose“ ambicingoje Irano programoje, kuria siekiama iki 2020 metų iškelti į orbitą žmogų.

„Mūsų jaunimas per artimiausius ketverius ar penkerius metus yra pasiryžęs pasiųsti žmogų į kosmosą; tikiu, jog taip ir bus“, - sakė M. Ahmadinejadas Teherane per iškilmingą ceremoniją, kurioje buvo atskleista apie du naujus Irane pagamintus palydovus.

„Esu pasirengęs būti pirmuoju iraniečiu, kurį paaukos mūsų šalies mokslininkai, ir keliauti į kosmosą, nors, žinau, kandidatų yra daug“, - šmaikštavo Irano prezidentas

Užgauli J.McCaino užuomina sukėlė gal net daugumos „Twitter“ vartotojų, kurių šiame tinkle yra beveik 1,8 milijono, pasipiktinimą.

„Na, na; mėgina pakelti savo politinį diskursą“, - „pračiulbo“ apie J.McCainą @heyitsurban.

Kitas „Twitter“ vartotojas, @manolo_loop, parašė: „@SenJohnMcCain gal rasistiškai kvaištelėjęs?“

Maždaug po 50 minučių J. McCainas pratęsė savo komentarą: „Irano kosminis čirenimas - smagina žmones, nejaugi negalima priimti tai sąmojingai?“

Šis nevykęs epizodas jau antras J. McCaino kalbose per porą savaičių. Sausio 22 dieną jis net du kartus nevykusiai pajuokavo per vieną spaudos konferenciją - apie vieną senatorių, esantį Afganistane, J. McCainas pasakė turįs vilties, kad kolega senatorius nėra įkaitas. Taip buvo pasakyta praėjus kelioms dienoms nuo įkaitų dramos Alžyre, kur žuvo dešimtys įkaitų, tarp jų ir trys amerikiečiai.

O baigiantis konferencijai J. McCainas dar mestelėjo, jog vertėtų senatorių Johną Kerry, siūlytą į valstybės sekretoriaus postą, patardyti taikant kakinimo vandeniu imitavimą, „kad būtų išgauta tiesa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.