Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Keturi amerikietės vaikai vienas po kito krito nuo kulkos

Pirmadienį viena motina iš Čikagos palaidojo paskutinį savo vaiką – visų keturių jos vaikų gyvybes atėmė šaunamieji ginklai.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2013-02-05 18:00, atnaujinta 2018-03-12 13:01

Jos 33 metų sūnus Ronnie Chambersas buvo jauniausias iš keturių šeimos vaikų. Vyresni du broliai ir viena sesuo buvo nušauti. Šeima gyveno itin prastos reputacijos Čikagos Kabrini Grino rajone, kuris žinomas kaip nusikalstamų gaujų ir narkotikų prekybos centras.

„Aš buvau sukrėsta, nes visada tikėjau, kad jis sulauks gilios senatvės. Aš tai jaučiau“, – pasakojo S. Chambers.

Nelaiminga motina sakė, kad visi jos vaikai buvo gerai išauklėti ir svajojo daug pasiekti. Tačiau moteris negalėjo jų apginti nuo pavojingo pasaulio. „Aš negalėjau jų visą laiką laikyti prie savęs. Jie užaugo, buvo laikas jiems eiti ten, kur norėjo“, – sakė S. Chambers.

Čikagos miestas diskusijose dėl JAV šaunamųjų ginklų kontrolės sulaukia itin daug nemalonaus dėmesio. 2012-aisiais, po ketverių metų pertraukos, nužudymų šaunamaisiais ginklais skaičius vėl viršijo 500 – nepaisant to, kad Čikagoje yra nepaprastai griežti ginklų įstatymai.

Pirmąjį 2013 metų mėnesį mieste įvyko 157 susišaudymai ir 42 nužudymai šaunamaisiais ginklais. Tarp aukų – prezidento B. Obamos inauguracijoje dainavusi penkiolikametė Hadiya Pendleton ir S. Chambers sūnus.

Atsiribojo nuo nusikalstamo pasaulio

Sausio 26-ąją, antrą valandą ryto, R. Chambersą, sėdintį savo automobilyje, nušovė nežinomas asmuo. Jam pataikyta tiesiai į galvą. R. Chambersas dirbo muzikos prodiuseriu. Jis save laikė jaunojo reperio „Yung Killa“ mentoriumi. Tą vakarą R. Chambersas kaip tik ir lankėsi jaunojo muzikanto perklausos vakarėlyje.

Gruodžio mėnesį laidoje „The Ricki Lake Show“ R. Chambersas pasakojo, kaip bandė jaunam muzikantui ir nusikalstamos gaujos nariui „Yung Killa“ parodyti geresnį kelią. „Jis labai talentingas. Aš tik noriu, kad jis nepaklystų“, – laidoje sakė velionis R. Chambersas.

Taip R. Chambersas bandė atsiriboti ir nuo savo nusikalstamos praeities. Jis pats yra viešai kalbėjęs apie savo, kaip vienos gaujos nario, nusikaltimus. Čikagos pareigūnai teigė, kad turi per 100 puslapių įrašų apie jo areštus.

R. Chamberso atsiribojimui nuo gaujos įtakos turėjo ir brolių bei sesers mirtys. 1995 metais buvo nušautas jo aštuoniolikmetis brolis Carlosas. S. Chambers prisiminė, kad jam labai gerai sekėsi matematika.

2000 metais žuvo jos 23 metų sūnus Jerome'as. Jis buvo ką tik gavęs statybininko darbą.

O po trijų mėnesių žuvo ir jos penkiolikmetė dukra. Ją nušovė trylikametis berniukas.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.