Sprogimas Meksikoje įvyko dėl susikaupusių dujų

Generalinis prokuroras pranešė, kad 37 gyvybes nusinešęs sprogimas valstybinės naftos ir dujų kompanijos „Pemex“ pastate kilo dėl susikaupusių dujų, skelbia BBC.

Sprogimo aukų skaičius išaugo iki 37. Sugriuvo keli pastato aukštai. Daugiau nei 100 žmonių gydomi ligoninėse.<br>AP
Sprogimo aukų skaičius išaugo iki 37. Sugriuvo keli pastato aukštai. Daugiau nei 100 žmonių gydomi ligoninėse.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-05 08:24, atnaujinta 2018-03-12 14:13

Generalinis prokuroras Jesusas Murillo Karamas sakė, kad Meksiko mieste esančiame pastate nerasta sprogmenų pėdsakų. Ekspertai mano, kad praėjusį ketvirtadienį dėl elektros gedimo įsiplieskė kibirkštis, nuo kurios sprogo nutekančios dujos. Prokuroras sakė, kad dujų šaltinis dar nenustatytas, bet manoma, kad iš po pastato esančių vamzdžių arba iš kanalizacijos sistemos nutekėjo metano dujos. J. Murillo Karamas pridūrė, kad nukentėjusieji beveik nepatyrė bombos sprogimui būdingų nudegimų. Taip pat pastate nerasta jokio kraterio, kokį paprastai palieka sprogstamasis užtaisas.

Sprogimo aukų skaičius išaugo iki 37. Sugriuvo keli pastato aukštai. Daugiau nei 100 žmonių gydomi ligoninėse. Dauguma jų nukentėjo nuo krintančių nuolaužų.

Smarkus sprogimas nugriaudėjo apatiniame kompanijai „Pemex“ priklausančio dangoraižio aukšte. Dalis gelžbetonio grindų pastate įgriuvo. Ekspertų duomenimis, sprogimo metu biuruose galėjo būti daugiau kaip 3,5 tūkstančio žmonių, nors paprastai pastate dirba kur kas daugiau darbuotojų. Mat incidentas įvyko per vakarienei skirtą pertrauką ir daugelio žmonių nebuvo darbo vietose.

„Pemex“ žada sprogusiame pastate dirbusius žmones perkelti į kitas patalpas ir antradienį savo biuro darbą atnaujinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.