Didžiojoje Britanijoje dėl ligoninės personalo aplaidumo mirė šimtai pacientų

Anglijos vakaruose esančio Stafordo miesto ligoninėje dėl personalo aplaidumo nuo 2005 iki 2008 metų mirė šimtai pacientų. Tai trečiadienį paskelbė vyriausybinė komisija, sudaryta gydymo sąlygoms šioje medicinos įstaigoje ir elgesiui su 1,2 tūkstančio ligonių ištirti.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-06 21:47, atnaujinta 2018-03-12 10:54

„Pagyvenę ir pažeidžiami pacientai ilgai negaudavo maisto ir vandens, jiems nebūdavo suteikiama galimybė nusiprausti, - pabrėžė komisijos vadovas Robertas Francis. - Su jais buvo elgiamasi labai nepagarbiai, žeminant jų orumą. Sunku patikėti, kad tai galėjo nutikti ligoninėje, kurią kontroliuoja Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sistema”. Jis taip pat pažymėjo, jog tie ligoniai, kurie negalėjo valgyti patys, apskritai nebuvo maitinami.

Komentuodamas komisijos išvadas, Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pareiškė, jog negalima tvirtinti, kad tokių pažeidimų buvo tik vienoje ligoninėje.

Skandalas dėl Stafordo ligoninės kilo 2008 metais gavus daugybę jos pacientų ir jų giminių skundų. Ekspertų vertinimu, dėl blogos priežiūros šioje gydymo įstaigoje nuo 2005 iki 2008 metų galėjo mirti iki 1,2 tūkstančio ligonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.