Latvijoje prasidėjo unikalus Ledo skulptūrų festivalis

Jelgavoje (Latvija) prasidėjo visą savaitgalį truksiantis unikalus ledo skulptūrų festivalis.

Penktadienį prasidėjęs tarptautinis ledo skulptūrų festivalis vyks visą savaitgalį.<br>R. Vitkus
Penktadienį prasidėjęs tarptautinis ledo skulptūrų festivalis vyks visą savaitgalį.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 9, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:05 AM

Ledo planeta virtusiame Uzvaros parke demonstruojama 50 įspūdingų ledo skulptūrų, kurias sukūrė 30 į šį festivalį pakviestų menininkų iš dešimties pasaulio šalių: Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Bulgarijos, Ukrainos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos ir JAV.

Kiekvienas festivalio dalyvis pats turėjo sukurti vieną nedidelę ledo skulptūrą. Susibūrę į poras menininkai dar 15 didesnių ledo skulptūrų (didžiausia iš jų siekia keturių metrų aukštį).

Lankytojų džiaugsmui festivalio dalyviai sukūrė dar penkias įspūdingas ledo skulptūras, kurias lankytojai galės paliesti bei prie jų nusifotografuoti.

Kadangi buvo gan šilta, jau menininkų sukurtos mažosios skulptūros iki festivalio atidarymo buvo laikomos šaldytuve, o didžiąsias skulptūras festivalio dalyviai kūrė naktimis, o dieną jas apsukdavo šaltį sulaikančia plėvele.

Skulptūroms pagaminti buvo skirta 60 tonų ledo. Sutemus ledo skulptūros apšviečiamos įvairiaspalviais prožektoriais.

Festivalyje dalyvavo ir gausus būrys menininkų iš Lietuvos.

Jau šeštą kartą šiame festivalyje dalyvaujantis palangiškis Andrius Petkus sakė, kad šis festivalis yra ir puiki galimybė susitikti su kolegomis. Iš ledo radiatorių išskaptavęs palangiškis sakė savo kūriniu norėjęs parodyti, kad žiema atneša ne tik džiaugsmą, bet ir papildomų rūpesčių.

Šiuo metu Latvijoje gyvenantis šiaulietis Vilius Matutis iš ledo sukūrė šiaurės pašvaistę simbolizuojančią elektros lemputę. Įspūdingas skulptūras čia sukūrė ir jau ne pirmą kartą šiame festivalyje dalyvaujantys broliai Vytautas ir Kęstutis Musteikiai.

Tikimasi, kad jau penkioliktą kartą Jelgavoje rengiamą tarptautinį ledo skulptūrų festivalį aplankys apie 50 tūkstančių žmonių.

Pasak Jelgavos (Latvija) savivaldybės kultūros skyriaus vadovo Mintautso Buškevicso, surengti festivalį kainuos apie 50 tūkstančių latų (ketvirtis milijono litų). Pusę šios sumos skyrė Jelgavos miesto savivaldybė, likusią – rėmėjai.

Lankytojų Uzvaros parke laukia ne tik ledo skulptūros, bet ir čia veiksianti tikra ledo pirtis.

Mažųjų lankytojų laukia ledo kalneliai ir teatralizuoti pasirodymai, o vyresnieji bus kviečiami paklausyti muzikos, pašokti ar užsukti į ledo barą.

Galimybė šį festivalį aplankyti nemokamai pasitaikė gausiam Šiaulių mokinių ir pedagogų būriui.

Prieš festivalį vyko mokinių piešinių bei aplikacijų ledo tema konkursas. Šiame konkurse dalyvavusiems Šiaulių moksleiviams ir jiems talkinusiems pedagogams Ledo skulptūrų festivalio organizatoriai davė 230 pakvietimų į šį renginį.

Penktadienį vakare prasidėjęs penkioliktasis tarptautinis ledo skulptūrų festivalis Jelgavoje vyks dar dvi dienas - šeštadienį ir sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.