Rio de Žaneirą užliejo garsiausio pasaulyje karnavalo spalvos

Linksmybėms su deginančia samba, žėrinčiais paradais ir laukiniu siautuliu apėmė Rio de Žaneirą - didžiausias Brazilijos miestas kaista nuo kasmetinio ir garsiausio pasaulyje karnavalo, kuris truks penkias dienas.

Spalvingasis karnavalas truks penkias dienas.<br>AP
Spalvingasis karnavalas truks penkias dienas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:05 AM

Prognozuojama, kad linksmybėse dalyvaus daugiau kaip 900 tūkst. žmonių - 5,8 proc. daugiau nei pernai. Jie viešbučiuose, restoranuose ir baruose turėtų išleisti 665 mln. dolerių. Pasak vietos pareigūnų, karnavalas sukuria 250 tūkst. darbo vietų.

Maždaug 12 elitinių sambos mokyklų per įspūdingą konkursą, kuris stebimas su tokiu pačių įkarščiu kaip „nacionalinės religijos“ futbolo rungtynės, varžysis dėl karnavalo čempiono vardo.

Viena mokykla atiduos pagarbą „Bossa Nova“ muzikos kompozitoriui Viniciusui de Moraesui, kuris yra klasika tapusio hito „The Girl from Ipanema“ bendraautorius.

Kai kurios paradui rengiamos platformos bus skirtos Amazonės temai, bet bus dedikuotų ir užsienio šalims, tokioms kaip Vokietija ar net Pietų Korėja.

Šioje rasiniu požiūriu įvairialytėje ir 194 mln. gyventojų turinčioje šalyje karnavalas yra svarbiausia metų šventė. Įspūdingus festivalius šia proga rengia ir kiti didieji Brazilijos miestai, tarp jų - San Paulas, Salvadoras ir Resifė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.