Sambos šokėjų kasdienybė – varginanti

Bene įsimintiniausias Rio de Žaneiro karnavalo simbolis – vos keliais žvyno pavidalo blizgučiais ir puokšte plunksnų savo kūnus prisidengusios sambos šokėjos. Tačiau moterims sambos mokyklos, kurioms jos atstovauja, atlyginimų nemoka – daugelis vos suduria galą su galu dirbdamos tarnaitėmis ar sekretorėmis.

Keliais žvyno pavidalo blizgučiais ir puokšte plunksnų savo kūnus prisidengusių sambos šokėjų šypsenos dažnai slepia sunkų gyvenimą.<br>EPA-ELTA
Keliais žvyno pavidalo blizgučiais ir puokšte plunksnų savo kūnus prisidengusių sambos šokėjų šypsenos dažnai slepia sunkų gyvenimą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-10 10:38, atnaujinta 2018-03-12 06:16

Pavyzdžiui, Diana Prado dienos metu darbuojasi skambučių centre. O sutemus jau tampa sambos šokėja – „passista“, šokančia mokyklos „Sao Clemente“ kolektyve.

„Atsikeliu, bėgu į šokių pamokas, po jų nulekiu į darbą, po darbo skubu į repeticiją, o tada tiesiog griūnu į lovą, - teigė D. Prado. – Artėjant karnavalui, užklumpa tikras chaosas. Nuo rugsėjo iki vasario miegu išties nedaug.“

26 metų D. Prado karnavale pirmąkart pasirodė prieš septynerius metus. Nuo to laiko ji nuolat pasirodo su sambos mokyklos „Sao Clemente“ – vienos iš 13 geriausių mokyklų Brazilijoje – grupe.

Dienos darbų – per akis. Pasipuošti karnavalui kartais tenka tiesiog kontoros tualete. Tačiau D. Prado tikina, kad bendradarbiai nekreipia dėmesio į ją kaip į sambos šokėją.

„Atvirkščiai, matome, kokia ji susikaupusi, kaip ji stengiasi viską padaryti kuo geriau. Tai – nuostabu. Esu iš Rio de Žaneiro ir užaugau mylėdama karnavalą, tad jaučiuosi neįtikėtinai dirbdama su žmogumi, kuris karnavalu gyvena kas dieną“, - kalbėjo kartu su D. Prado dirbanti Ana Lucia Oliveira.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.