Belgų berniukas be tėvų ir dokumentų nuskrido į Ispaniją

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

2013-02-11 23:46, atnaujinta 2018-03-12 03:26

Kad lėktuvu nukeliautų į Ispanijos miestą Malagą, dvylikamečiam Briuselio gyventojui neprireikė nei bilieto, nei paso, nei tėvų sutikimo. Praėjusio šeštadienio rytą mažametis sugebėjo vienui vienas prasmukti ne tik į Briuselio oro uosto neapmokestinamą zoną, bet ir į lėktuvą, skrendantį į Malagą. Tai netrukus patvirtino ir „Jetairfly“ kompanijos atstovai.

Oro linijų kompanija ir teisėsaugininkai pradėjo įvykio tyrimą norėdami išsiaiškinti, ar vaikas tikrai keliavo „Jetairfly“ lėktuvu. Pirmiausia buvo peržiūrėti visi vaizdo stebėjimo kamerų įrašai ir apklausti darbuotojai.

„Jetairfly“ tikina turintys net du punktus, kuriuose tikrinama keleivių tapatybė. Tačiau bendrovė negali paaiškinti, kaip berniukas sugebėjo nepastebėtas patekti į Briuselio oro uosto tarptautinę išvykimo zoną ir įsėsti į lėktuvą, skrendantį į pietinės Ispanijos miestą Malagą.

Kompanija netgi pagrasino atleisti darbuotojus, tuo metu dirbusius keleivių registravimo poste. Policija dvylikametį pastebėjo ir sulaikė jau Ispanijoje. Oro uoste apsaugos darbuotojai jaunąjį keliauninką apklausė prancūzų kalba. Berniukas jiems pareiškė, kad laukia motinos.

Tuo metu Briuselyje vaiko tėvai jau buvo paskelbę apie dingusį sūnų.

Berniuko kelionės į Malagą tikslas irgi kol kas lieka neaiškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.