Besislapstančio buvusio Los Andželo policininko ieškantys pareigūnai pasiūlė milijoną dolerių

Rekordinis milijono dolerių atlygis sekmadienį buvo pasiūlytas už informaciją, kuri

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-02-11 12:13, atnaujinta 2018-03-12 04:40

Los Andželo policijos departamento (LAPD) vadovas Charlie Beckas sakė, kad šis atlygis, surinktas iš privačių asmenų paaukotų, taip pat policijos profsąjungų, verslo ir miesto bei apskrities valdžios paaukotų lėšų, yra didžiausia suma, kada nors pasiūlyta atliekant baudžiamąjį tyrimą Pietų Kalifornijoje.

Atlygis buvo pasiūlytas šio regiono teisėsaugai jau ketvirtą dieną ieškant įtariamojo - 33 metų buvusio LAPD pareigūnų ir JAV karinių jūrų pajėgų rezervisto Christopherio Dornerio. Pasak Ch. Becko, tai didžiausios gaudynės, kada nors surengtos Los Andželo teritorijoje.

Policijos vadas pareiškė, kad numanomos Ch. Dornerio keršto atakos yra „vidaus teroro aktas“.

„Tai žmogus, kuris nusitaikė į tuos, kam mes patikime saugoti visuomenę. Jo veiksmai negali likti be atsako“, - pažymėjo Ch. Beckas.

Per spaudos konferenciją Ch. Beckas sakė, kad tyrėjai padarė tam tikrą pažangą, tačiau atsisakė pateikti detalių. Policijos vadas argumentavo, jog jeigu Ch. Dorneris tebėra gyvas, jis atidžiai seks žiniasklaidos pranešimus apie jo gaudynes.

Ch. Dornerio paieškos buvo sutelktos snieguotuose San Bernardino kalnuose į šiaurės rytus nuo Los Andželo, kai jam priklausantis pikapas ketvirtadienį buvo rastas paliktas ir sudegintas netoli populiaraus Big Leiko slidinėjimo kurorto.

Praeitą savaitę Ch. Dornerio svetainėje socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paskelbtas manifestas, kuriame buvęs pareigūnas tvirtino, jog jį neteisėtai atleido iš LAPD 2008-ųjų rugsėjį. Jis grasino keršyti, pradėdamas „nekonvencinį ir asimetrinį karą“ prieš policijos pareigūnus ir jų šeimas.

Ch. Dorneris, turintis karo laivyno leitenanto laipsnį, siejamas su praeitą savaitę įvykdytu vieno universiteto apsaugos pareigūno ir jo sužadėtinės nužudymo.

Nužudyta moteris buvo į pensiją išėjusio Los Andželo policijos, kapitono, kuris Ch. Dornerio manifeste kaltinamas dėl jo atleidimo, dukra.

27 metų Keithas Lawrence'as ir 28 metų Monica Quan praeitą sekmadienį buvo rasti nušauti savo automobilyje vieno daugiaaukščio garažo viršutiniame aukšte Los Andželo pietiniame priemiestyje Ervaine.

Dviem dienomis anksčiau Ch. Dorneris baigė savo karinę tarnybą, tačiau karinės jūrų pajėgas neatskleidė jo pasitraukimo aplinkybių.

M. Quan tėvas Randy atstvavo Ch. Dorneriui drausminėje byloje, per kurią jis buvo atleistas iš LAPD, kai per policijos tyrimą buvo nustatyta, jog jis klaidingai apkaltino aukštesnio rango pareigūną be reikalo panaudojus jėgą prieš vieną benamį.

Ch. Beckas šeštadienį paskelbė, kad tas incidentas bus iš naujo ištirtas, siekiant „patikinti visuomenę, jog jos policijos departamentas yra skaidrus ir sąžiningas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.