Penkių savaičių berniukui Londone lapė nuplėšė pirštą

Penkių savaičių berniukui gydytojai prisiuvo pirštą, kurį nuplėšė į namus įsėlinusi lapė. Mažylį lapė užpuolė sausio 6 d. Bromlio miestelyje netoli Londono, rašo „Daily Mail“.

Manoma, kad lapė į namus pateko per galines duris, kurios neužsidaro.<br>V. Ščiavinskas
Manoma, kad lapė į namus pateko per galines duris, kurios neužsidaro.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 9:41 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:10 AM

Berniuko motina Hayley Crawley atbėgo į sūnaus kambarį išgirdusi jo klyksmą. Moteris pamatė kruvinas grindis ir lapę, tąsančią jos sūnų.

Dabar mažylis D. Dolanas gydomas Evelinos vaikų ligoninėje Londone. Prie jo lovos nuolat budi motina kartu su tėvu Paulu Dolanu.

„Lapė bandė vaiką išsivilkti iš namų. Jis buvo kruvinas, gyvūnas smarkiai sužalojo jo ranką. Lapė kratė jo ranką, o vaikelis kliudė durų staktą. Hayley įspyrė lapei, ir ji pabėgo. Vaikas išliko gyvas dėl to, kad mama taip greitai pribėgo ir nubaidė lapę“, – pasakojo mažylio tėvo sesuo Lorraine Murphy.

Gydytojai taip pat susiuvo lapės padarytas žaizdas ant veido ir galvos. „Jis galvoje turi keturias žaizdas, gydytojai susiuvo žandą. Galvoje yra įdubimas, be to, vaikas turi mėlynę po akimi“, – sakė L. Murphy.

Pasak L. Murphy, jos brolis po šio užpuolimo liko psichologiškai traumuotas. „Mano brolis – naujai iškeptas tėvelis. Jis visada troško apsaugoti savo sūnų“, – sakė sesuo.

Manoma, kad lapė į namus pateko per galines duris, kurios neužsidaro. L. Murphy sakė, kad tų durų niekaip nesutaiso jų namus prižiūrinti bendrovė.

„Hayley jau ilgą laiką skundėsi dėl tų durų, bet jie nieko nedarė“, – sakė L. Murphy.

Vyro sesuo sakė, kad lapės jau kurį laiką kamuoja Bromlio miestelį. „Jos vaikščioja vidury dienos nebijodamos žmonių“, – skundėsi L. Murphy. H. Crawley ir P. Dolano kaimynas Steve'as McNally sakė: „Aplink nuolat slankioja dvi nemažos lapės. Mes bijome vaikus išleisti į lauką.“

Kai kurie Bromlio miestelio gyventojai nori, kad valdžia leistų sumažintų lapių skaičių. Londono meras Borisas Johnsonas sakė, kad tokį sprendimą palaikytų.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.